Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Gimnaziji i školi „Matija Gubec“ donacija zagrebačkog „Rotary“ kluba
  Razgovarali o stipendiranju gimnazijalaca
  20.03.2017.

  „Rotary Club Kaptol Zagreb“ - Prirodoslovna škola „Vladimir Prelog“ iz Zagreba sa Gimnazijom „Svetozar Marković“ iz Subotice i OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta, nastavljaju saradnju novim projektima i donacijama u Srbiji.

  5122_1.jpgPrvi deo saradnje, koju je inicirala Koordinacija hrvatske nastave u Srbiji, realizovan je početkom školske godine, kada su učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ posetili Prirodoslovnu školu „Vladimir Prelog“ u Zagrebu, gde su ih dočekali direktor škole Zlatko Stić i koordinatorka hrvatske nastave u Srbiji prof. Marina Balažev. Dogovoren je nastavak saradnje u Subotici, na sastanku 3. marta.

  Stić i predstavnici „Rotary Cluba Kaptol Zagreb“, posetili su Gimnaziju „Svetozar Marković“, gde ih je dočekao direktor Veselin Jevtić.

  Kako bi obogatili književnim naslovima biblioteku Gimnazije i na taj način zahvalili na uspešnoj saradnji u nastavi na hrvatskom jeziku, predstavnici „Rotary Cluba“ su darovali komplete knjiga i enciklopedijskih izdanja, kojima će se svi učenici moći služiti. Na kraćem sastanku razgovaralo se o daljim koracima i o mogućnosti stipendiranja učenika Gimnazije, koji se odluče za studije u Republici Hrvatskoj.

  Uspešna saradnja između OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta, Prirodoslovne škole „Vladimir Prelog“ iz Zagreba, Koordinacije hrvatske nastave u Srbiji i „Rotary Cluba Kaptol“ iz Zagreba se nastavlja, rečeno je prilikom susreta delegacija.

  Zlatko Stić, direktor „Vladimira Preloga“ i predstavnici „Rotary Cluba“, u petak 3. marta su posetili OŠ „Matija Gubec“ u Tavankutu, gdje ih je dočekala direktorica Stanislava Stantić Prćić i koordinatorica hrvatske nastave u Srbiji prof. Marina Balažev. Škola je gostima predstavila projekte i aktivnosti kojima se bavi, te najavila one koji su još u planu za ovu školsku godinu. Predstavnici „Rotary Cluba Kaptol Zagreb“ su školi darovali vredno ozvučenje, koje je školi neophodno za različite radionice, priredbe i druge aktivnosti.

  Prilikom ovog dolaska, Rotarijanci su posetili i „Rotary Club Subotica“ te se upoznali sa znamenitostima Grada Subotice.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja