Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Obrazovanje
Gimnaziji i školi „Matija Gubec“ donacija zagrebačkog „Rotary“ kluba
Razgovarali o stipendiranju gimnazijalaca
20.03.2017.

„Rotary Club Kaptol Zagreb“ - Prirodoslovna škola „Vladimir Prelog“ iz Zagreba sa Gimnazijom „Svetozar Marković“ iz Subotice i OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta, nastavljaju saradnju novim projektima i donacijama u Srbiji.

5122_1.jpgPrvi deo saradnje, koju je inicirala Koordinacija hrvatske nastave u Srbiji, realizovan je početkom školske godine, kada su učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ posetili Prirodoslovnu školu „Vladimir Prelog“ u Zagrebu, gde su ih dočekali direktor škole Zlatko Stić i koordinatorka hrvatske nastave u Srbiji prof. Marina Balažev. Dogovoren je nastavak saradnje u Subotici, na sastanku 3. marta.

Stić i predstavnici „Rotary Cluba Kaptol Zagreb“, posetili su Gimnaziju „Svetozar Marković“, gde ih je dočekao direktor Veselin Jevtić.

Kako bi obogatili književnim naslovima biblioteku Gimnazije i na taj način zahvalili na uspešnoj saradnji u nastavi na hrvatskom jeziku, predstavnici „Rotary Cluba“ su darovali komplete knjiga i enciklopedijskih izdanja, kojima će se svi učenici moći služiti. Na kraćem sastanku razgovaralo se o daljim koracima i o mogućnosti stipendiranja učenika Gimnazije, koji se odluče za studije u Republici Hrvatskoj.

Uspešna saradnja između OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta, Prirodoslovne škole „Vladimir Prelog“ iz Zagreba, Koordinacije hrvatske nastave u Srbiji i „Rotary Cluba Kaptol“ iz Zagreba se nastavlja, rečeno je prilikom susreta delegacija.

Zlatko Stić, direktor „Vladimira Preloga“ i predstavnici „Rotary Cluba“, u petak 3. marta su posetili OŠ „Matija Gubec“ u Tavankutu, gdje ih je dočekala direktorica Stanislava Stantić Prćić i koordinatorica hrvatske nastave u Srbiji prof. Marina Balažev. Škola je gostima predstavila projekte i aktivnosti kojima se bavi, te najavila one koji su još u planu za ovu školsku godinu. Predstavnici „Rotary Cluba Kaptol Zagreb“ su školi darovali vredno ozvučenje, koje je školi neophodno za različite radionice, priredbe i druge aktivnosti.

Prilikom ovog dolaska, Rotarijanci su posetili i „Rotary Club Subotica“ te se upoznali sa znamenitostima Grada Subotice.

N.H.K.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja