Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  U „Skladištu” u organizaciji Fondacije „Danilo Kiš” održava se radionica inspirisana crtaćem
  Mašta je najvažnija
  17.03.2017.

  Radionica „Školica za vilenjake” potvrđuje stav, da je kreativnost najvažnija stvar na svetu • — „Mašta je važnija od znanja“ , „Logika će vas odvesti od tačke A do tačke B. Mašta će vas odvesti bilo gde,” i „Nikad do otkrića nisam došao isključivo racionalnim razmišljanjem, ” govorio je Ajnštajn!

  5111_1.jpgPrvog dana aprila, u Omladinskom klubu „Skladište” u 10 sati, u organizaciji Fondacije „Danilo Kiš” održaće se neobična radionica ilustrovanja „Školica za vilenjake" koju će voditi Aleksandra Jevtović, pasionirana ilustratorka, koja je svoju veliku ljubav pretvorila u posao.

  Radionica je inspirisana crtanim filmom „U mojoj glavi” („Inside Out”, Pete Docter, 2015.) te će učesnici biti u prilici da se pozabave svojim osećanjima i da ih ilustruju. Izuzev praktičnog dela, gde će svaki polaznik izraditi svoj mozak u pop-ap tehnici, Aleksandra će polaznike upoznati i sa teorijskim osnovama. Planirano je da druženje kroz radionicu traje 3 sata, a organizatori kažu da su dobrodošli učenici viših razreda osnovnih škola kao i srednjoškolci.

  Učešće je besplatno, ali je neophodna prijava na imejl adresu: office@danilokis.rs ili putem telefona 523 566.

  Aleksandra Jevtović (1985) je doktorantkinja istorije umetnosti, diplomirana inženjerka arhitekture i ilustratorka koja je sarađivala sa mnogim uglednim časopisima, ilustrovala je udžbenike ruskog jezika, informatike, rubriku „Enigmatski vrtić” Novosti Enigme, knjigu poezije Stevice Rajčetića i drugo. Učestvovala je na više grupnih i bila autorka četiri samostalne izložbe slika.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja