Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 16.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Ljudi
  IN MEMORIAM
  DUŠKO DRAŽIĆ
  17.03.2017.

  (17.04.1952. – 15.03.2017.)

  Kolektiv Kompanije Vojput se teška srca i sa dubokim bolom oprašta od svog kolege i prijatelja, koji je od 1980. godine neprekidno sa nama.

  5109_1.jpgZahvaljujući svojoj energiji, odlučnosti, radu i znanju, brzo je napredovao i već od 1989. godine postao generalni direktor Vojputa.

  Nije poznavao, niti priznavao zvanično radno vreme, nego je radio kada je trebalo i danju i noću.

  Osnovni cilj mu je bilo jačanje Vojputa i dobrobit zaposlenih, pa je u burnim, teškim, čak i smutnim godinama, od 1999. godine, ulazio u sukob čak i sa onima od kojih je zavisilo sklapanje ugovora o poslu.

  Za vreme njegovog rukovođenja Kompanijom, urađeno je hiljade kilometara puteva, uključujući i pistu aerodroma u Beogradu, što je najbolji dokaz koliko je pažnje posvećivao tehnološkom unapređenju opreme, kako bi bila u skladu sa najmodernijom i najboljom na svetu.

  Ostala mu je jedna neostvarena želja: ni danas, posle više od četvrt veka od početka radova, nije završen Y krak, naravno ne zbog Vojputa, nego zbog političkih garnitura koje su se smenjivale u Srbiji, svaka sa nekim svojim lokalnim, nepotističkim interesima, koje čak ni energija Duška Dražića nije uspela da slomi.

  Ipak, iza njega su ostali nebrojeni kilometri magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva, uključujući i autoput, te jedna stabilna i uređena kompanija, čije će se ime zauvek vezivati za ime Dražić Duška.

  Dražić je u oblasti sporta poznat kao predsednik Rukometnog kluba Spartak Vojput, prvi čovek popularnih putara od 2009. godine, od kada je Kompanija „Vojput” postala generalni sponzor. U periodu do danas RK Spartak Vojput je prošao put od Druge lige Srbije, do ekipe koja se nalazi među nekoliko najboljih rukometnih ekipa u Srbiji, a kao jedan od najvrednijih rezultata ističe se nastup u izuzetno jakoj regionalnoj SEHA ligi.

  Komemorativni skup će se održati danas, u petak, 17. marta, u 10 sati u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici, a sahrana takođe danas, u 14,30 časova, na Pravoslavnom groblju u Subotici

  Neka mu je večna slava i hvala! Kolektiv Kompanije Vojput a.d. Subotica

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja