Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Privreda
Hari Ričard Džejms Kandou, ambasador Republike Indonezije posetio Suboticu
Iz regiona 25 preduzeća posluje sa Indonezijom
17.03.2017.

Ambasador Republike Indonezije Hari Ričard Džejms Kandou istakao je da je cilj njegove posete sagledavanje potencijalnih mogućnosti za investiranje, kao i promocija najvećeg sajma privrednika Indonezije – Trade Expo Indonesia (TEI) – koji se organizuje više od trideset godina u Džakarti, u oktobru mesecu.

5108_1.jpg
Slobodan Vojinović i Ambasador Republike Indonezije Hari Ričard Džejms Kandou

Direktor Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga, Slobodan Vojinović, istakao je u razgovoru s avisokim zvaničnikom, da Srbija i Indonezija imaju dobre političke odnose i privrednu saradnju.

- Iz Srbije se u Indoneziju izvozi roba u vrednosti od 9.680.000 dolara, a uvozi se roba u vrednosti od 58.059.000 dolara. Ukupan izvoz regiona severa Bačke i Potisja u Indoneziju, iznosi 827.000 dolara, a ukupno se iz ove zemlje uveze roba vrednosti 1.580.000 dolara, rekao je Slobodan Vojinović.

Vojinović je naglasio i da 25 firmi iz regiona posluje sa Indonezijom, a na sastanku sa predstavnicima ambasade Republike Indonezije, razgovaralo se i o mogućnostima proširenja saradnje.

Ambasador Indonezije je istakao da je poseta Subotici imala prioritet, jer je ocenjeno da je to region sa velikim potencijalom za saradnju sa Indonezijom, prvenstveno na ekonomskom planu, pa sada postoji namera i za širenje te saradnje u drugim oblastima.

—Ocenili smo, da imamo još mnogo toga da unapredimo, jer smatramo da dosadašnja saradnja nije bila na optimalnom nivou, rekao je ambasador Republike Indonezije, Hari Ričard Džejms Kandou.

Ambasador Indonezije je naveo i da postoje mogućnosti bližeg upoznavanja srpskih i indonežanskih kompanija na Biznis forumu, koji će tokom ove godine u Beogradu organizovati ambasada Indonezije.

Indonezija proširuje investicije u Srbiji

U Srbiji u okviru Salim grupe, već posluju dve indonežanske kompanije, u Kovinu i Inđiji, a po rečima ambasadora Kandoua, obe kompanije planiraju nastavak investicija na području Srbije.

N.H.K.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja