Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.04.2017. Subota
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 9
  28. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Sport
I Subotica uključena u SOFA projekat
Podizanje svesti o sportu
15.03.2017.

Na Paliću je, pre početka tradicionalnih trka, „Rođendanske trke” ARK TRON i „Trke zadovoljstva” Sportsko-rekreativnog centra Ekonomskog fakuleta u Subotici, promovisan i projekat koji za cilj ima podizanje svesti o važnosti bavljenja sportom u studentskoj populaciji, kroz SOFA (Studentske i omladinske fizičke aktivnosti) organizaciju.

5103_1.jpg
Miljana Dutina pojasnila ideju projekta

– Radimo pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a naš zadatak je da studentima obezbedimo besplatno bavljenje sportom. Hvala Subotici i Sportskom savezu Subotice koji su uvideli značaj ovog projekta i pružili nam šansu da ga uvedemo i u vaš grad. Program je u Subotici aktivan od 6. marta, a sve detaljne informacije mogu se pronaći na web adresi www.sofa.rs. Na istom mestu se mora izvršiti i registracija, a za sada u Subotici krećemo sa vežbanjem u teretani i sa stonim tenisom, kroz saradnju sa Sportsko-rekreativnim centrom Ekonomskog fakulteta u Subotici, odnosno sa trčanjem, uz saradnju sa Atletskom-rekreativnim klubom Tron – istakla je Miljana Dutina iz pr tima SOFA organizacije.

Da je reč o vrednom projektu potvrdio je i Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice:

– Sportski savez Subotice je ostvario kontakt sa Ministarstvom omladine i sporta, koje je pokrovitelj projekta, a možemo se pohvaliti da smo među prvim gradovima u Srbiji u kojima je ovaj program porkenut. Nas raduje što je Subotica prepoznata kao dobar partner, koji je spreman da sprovodi jedan ovako inivativni program koji za cilj ima pružanje mladima da se besplatno bave sportom – dodao je Marinković.

Prvu priliku da se uvere da pogram funkcioniše imali su i učesnici pomenutih trka na Paliću koji su se registrovali, a potom besplatno nastupili.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja