Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Ljudi
  Iva Vojinović, učenica 6b razreda OŠ ”Jovan Mikić”
  Nije magija biti dobar u školi
  15.03.2017.

  Mnogi ne mogu da poveruju da Iva kod kuće uči veoma malo. Razlog za to je što pažljivo sluša na časovima i što ima nastavnike koji na vrlo interesantan način prezentuju gradivo iz svojih predmeta. Najviše voli biologiju, srpski i matematiku koju je zavolela još kod svoje učiteljice. Želja joj je da posle Osnovne škole upiše Gimnaziju i Baletsku školu a jednog dana da postane pedagog.

  5100_1.jpg- Ne znam koji predmet bih izdvojila kao “omiljen”. Volim i biologiju i matematiku i srpski. Biologija mi je mnogo interesantan predmet i nastavnica dobro objasni pa mi nije teško da je savladam a najviše volim da učim o životinjama. Pored škole bavim se baletom i u tome mnogo uživam. Imam vremena za druženje. Nisam tip koji mnogo uči, trudim se da sve savladam i zapamtim na času pa pre škole samo malo iščitam. Vrlo je bitno i kako nastavnici predaju. - kaže Iva i dodaje -Savetovala bih drugoj deci da slušaju na času i da ne uče napamet. Ništa nije posebno i nije neka magija biti dobar u školi. Kada idem na takmičenje osećam se vrlo zadovoljno, nisam samokritična ali znam da uvek mogu još bolje. Ponosna sam na uspehe jer je veliki uspeh i krenuti na takmičenja. Nastaviću da se trudim i pokušalaću da budem još bolja. Na takmičenja idem svojevoljno a najveća podrška su mi drugari i nastavnici među kojima bih izdvojila nastavnicu matematike Maju Janković, razrednika Sašu Terziju i moju učiteljicu Sanju Vučković koju ne bih menjala ni za šta. - kaže Iva

  Van škole, Iva ide na balet, voli da sluša muziku i učestvovala je u mnogim horskim priredbama u školi. Iznad svega, Iva je dobar prijatelj, uvek nađe vreme da bude sa svojim društvom a ako je potrebna neka pomoć, uvek je tu da pomogne. Ona poseduje sve vrline i kvalitete koji su neophodni i odgovorni za njene dosadašnje uspehe koje postiže u školi i van nje.

  5100_2.jpg- Komunikacija sa decom mi je oduvek bila omiljeni deo profesorskog poziva. Ta ista lepa svakodnevnica sa đacima mi predstavlja posebno zadovoljstvo kada imam priliku da podučavam tako mlade ali vrlo talentovane i nadarene učenike kao što je Iva. Ona je izvanredan đak, postiže zapažene rezultate na takmičenjima i uvek je prisutna u vannastavnim aktivnostima kao što su balet i strani jezici. Ali, smatram da je najvažnije što je Iva neko kome će se drugari iz razreda uvek rado obratiti za pomoć i neko ko će kroz život ići uspeša i akademski ostvaren ali pri tom ne zaboravljajući važnost prijateljstva i međuljudskih odnosa. - kaže Maja Janković, nastavnica matematike. Sa njom se slažu i svi Ivini drugari iz razreda, Srđan Maksimović i Matija Tomić su nam rekli da je Iva jako dobar drug, da je uvek tu da im pomogne ako nešto ne razumeju. Dobra je osoba i drago im je što je imaju u razredu. Razredni starešina 6b razreda ima zbog čega da bude ponosan i da nesebično podrži svaki uspeh učenika kao što je Iva: - Iva je jedna izuzetno pristojna, inteligentna, ambiciozna, savesna, marljiva i komunikativna devojčica koja je tokom svog dosadašnjeg školovanja ostvarila izuzetne rezultate u školi i na školskim takmičenjima.

  Sem toga, Iva je dobra drugarica, društvena osoba, cenjena u društvu, dobar drug i uvek je spremna da pomogne svojim drugarima. Ona ima i uvek će imati moju bezuslovnu podršku a kao odeljenski starešina očekujem od nje još veće rezultate u narednom periodu ali i u životu. - rekao je Saša Terzija, odeljenski starešina 6b razreda.

  Postignuti rezultati

  2013/2014
  Pohvala na opštinskom takmičenju iz matematike

  2014/2015
  3. mesto OPŠTINSKO t.-matematika
  3. mesto OKRUŽNO-matematika
  3. nagrada matematičko takmicenje "Misliša"

  2015/2016
  2. mesto OPŠTINSKO-srpski
  2. tj.1.mesto OKRUŽNO-srpski(bila je najbolja,ali nije imala maksimalan broj bodova)
  2.mesto OPŠTINSKO -matematika
  4. mesto OKRUŽNO -matematika
  3. mesto Festival muzičkih i baletskih škola Srbije

  2016/2017
  Kvalifikacija za opštinska takmičenja iz srpskog,matematike i biologije

  L. Marjanov

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja