Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.07.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Demokratski Savez Hrvata Vojvodine uputio predizborno saopštenje
  Podrška prodemokratskom kandidatu
  14.03.2017.

  Vijeće Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, 7. marta je na svojoj sednici donelo jednoglasno odluku, da DSHV neće imati svojega kandidata na predstojećim izborima za predsednika Republike Srbije.

  U saopštenje DSHV-a se kaže, da ujedno, svesno važnosti aktivnog sudelovanja građana u demokratiji i važnosti predstojećih izbora, Vijeće DSHV-a pozvalo je sve građane hrvatske nacionalnosti u Srbiji, da 2. aprila izađu na izbore za predsednika Republike i tako iskažu vlastitu zainteresiranost za svoju i budućnost Srbije.

  5099_1.jpg—Vijeće DSHV-a je većinom glasova donijelo i odluku da se izravno i poimence ne podrži ni jedan od kandidata, već je usvojilo preporuku, da Hrvati u Srbiji glasuju za onoga prodemokratskog kandidata, koji u svom programu ima pozitivne politike spram najvažnijih aktuelnih problema Hrvata u Srbiji. To podrazumijeva jasno zalaganje da građani hrvatske nacionalnosti žive na dostojanstven način, dosledno zauzimanje da Hrvati prestanu biti objekti diskriminacija i stvaranje svih društvenih i političkih pretpostavki za ravnopravnost građana hrvatske nacionalnosti. Drugim rečima, Vijeće je predložilo Hrvatima, da pruže podršku onom kandidatu, koji garantira jednake mogućnosti u njihovom sudelovanju u javnom životu, zatim razmernu zastupljenost u državnim institucijama i javnim ustanovama, odsustvo politika isključivanja, prećutkivanja i mešanje države u naša identitetska pitanja, stvarno rješavanje otvorenih manjinskih prava Hrvata, te pozitivne i razvojne programe koji će omogućiti perspektivu ovdašnjim Hrvatima, kaže se u saopštenju koje je potpisao predsednik DSHV-a Tomislav Žigmanov.

  Posebno je u odluci Vijeća DSHV-a istaknuto, pored ostalog, da za načela i vrednosni okvir nije dovoljno da budu prisutni samo u predizbornim programima predsedničkih kandidata, već da se mora ceniti i njihova dosadašnja politička praksa.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja