Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Privreda
Potpisan Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta
Investitor iz Italije planira da zaposli 120 radnika
11.03.2017.

U Gradskoj kući, 8. marta, zaključen je Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta površine 1,8 hektara, u Privrednoj zoni „Mali Bajmok”, između Grada Subotice, koji je potpisao gradonačelnik Bogdan Laban i firme „4 Cam“, ogranak Novi Sad, čiji je zakonski zastupnik Aldo Alesio Kaminada, vlasnik kompanije „Kaminada“ iz Italije.

5084_1.jpg

Ugovor je potpisan na osnovu Rešenja gradonačelnika Bogdana Labana o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Subotice, po sprovedenom postupku licitacije. Ugovorena kupoprodajna cena za zemljište iznosi 23.347.869 dinara.

Gradonačelnik Bogdan Laban je izjavio novinarima, da će investitor iz Italije u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ izgraditi proizvodnu halu i nakon realizacije kompletne investicije, ukupno zaposliti 120 radnika.—Svakodnevan rad na otvaranju novih radnih mesta i ubuduće će biti imperativ subotičke lokalne samouprave, naglasio je gradonačelnik Laban.

Aldo Alesio Kaminada, italijanski investitor je najavio, da u okviru prve faze svog investicionog projekta namerava da sagradi proizvodni objekat površine oko 2.200 kvadrata, gde će biti otvoreno 25 radnih mesta.

—Proizvodne pogone narednih godina ćemo da proširimo na 10.000 kvadrata. Značajna je već naša saradnja sa fabrikom „Ametek“, a planiramo uspostaviti saradnju i sa partnerima, kompanijom „Dunkermotoren“, koja takođe posluje u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, rekao je Kaminada.

Licitacija

Otuđenje građevinskog zemljišta u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ licitirano je 7. februara. Na oglas se prijavila smao kompanija „4 Cam”, ogranak Novi Sad, koja ispunjava propisane uslove. Po Odluci o pribavljanju, otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta i pretvaranju prava zakupa na građevinskom zemljištu u pravo svojine – izlicitirana je početna, odnosno procenjena tržišna cena od 23.347.869 dinara.

N.H.K.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja