Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.04.2017. Subota
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 9
  28. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Sport
U utakmici sa tek nekoliko polu-prilika Spartak ostao bez bodova
Odluka pala sa penala
10.03.2017.

Da li zbog važnosti bodova, ili zbog iznenađujućeg toplog vremena i očekivanog lošeg terena, publika na Gradskom stadionu nije imala mnogo prilike fudbalsko uživanje. Jedini gol, kasnije se ispostavilo, vredan tri boda, postigao je Darko Zorić, koji je realizovao najstrožu kaznu u 52. minutu meča.

5083_1.jpg
Golman Spartaka dobro je procenio stranu, ali je lopta ipak završila u golu

Nakon prvih 45 minuta u novinskim beležnicama nije bilo mnogo toga da se zabeleži. Ekipa Čukaričkog je imala inicijativu u prvih desetak minuta, ali sem kornera, drugih uzbuđenja nije bilo. U 12. minutu bilo je malo konfuzije u defanzivi Subotičana, ali su gosti bili u ofsajdu, pa opasnoti nije bilo.

Spartak je prvu polu-priliku imao u 22. minutu, Ivanović je pobegao Mašoviću, malo je komplikovao potom, na kraju je šutirao iz iznuđene pozicije, a takav pokušaj nije mnogo namučio Petrića. Pet minuta kasnije, nakon ubacivanja Glavčića u duelu su bili Torbica i Jovanović, domaći navijači su tražili penal, a sudija Nikolić pokazao je na korner.

Probao je Ivanović i u 37. minutu, bio je to ponovo lak plen za Petrića, dok su sa druge strane dobro kombinovali Obradović i Zorić po levoj strani, ali je defanzivna linija Subotičana uspela da spreči nekoliko potencijalno opasnih napada gostiju.

Možda i najveće uzbuđenje viđeno je u 45. minutu. Pantić je izlokirao šut rivala, izbacio je Ivanovića u kontru, ovaj je dobio duel sa Bogosavcem, ali sa 18 metara šutira preko gola. U prvom minutu sudijske nadoknade slobodnjak za Čukarički izveo je Docić, ali većeg uzuđenja pred golom Ostojića nije bilo.

Ubrzo po početku drugog poluvremena, u 51. minutu meča, neopreznost je koštala Golubove gola. Pogrešio je Kerkez na kraju, Ožegović se izborio za jedanaesterac, a najstrožu kaznu izveo je Darko Zorić. Odabrao je Ostojić pravu stranu, ali je lopta, ipak, završila iza njegovih leđa. Pet minuta kasnije priliku je imao je Bojić, umalo je iznenadio Ostojića, a lopta je završila pored gola.

Oštro su protestovali sa klupe Spartaka u 59. minutu, Ivanović se izborio za šut u kaznenom prostoru, čini se da je lopta pogodila u ruku nekog od defanzivaca Čukaričkog, ali sudija nije mislio tako.

Spartak je izvršio pritisak, pokušao je da dođe do poravnanja, imao je dva kornera u 64. i 65. minutu, dobro su kombinovali Torbica i Ivanović, naterali su Petrića da reaguje, ali je bliži golu, ipak, u narednim minutima bio gostujući tim. Prvo je u 70. minutu Zorić pogodio okvir gola, a potom , 73. minutu gosti imaju dve prilike. Prvo je šutirao Zorić, njegov pokušaj odbio je Ostojić, samo do Jevtića, a njegov šut blokira Krefl.

Do kraja meča rezultat se više nije menjao, a tri boda „otišla” su iz Subotice.

Spartak ŽK: Ostojić, Stojković, Kerkez, Radovanović (46. Ćalasan), Krefl, Pantić, Tomović, Ivanović, Glavčić (58. Krmar), Torbica, Mudrinski (79. Nikolić).

Čukarički: Petrić, P. Jovanović, Đurić, Mašović, Bogosavac, Docić, Bojić, Kajević, Zorić (78. Srnić), Obradović (88. Jovanović), Ožegović (67. Jevtić).

Černišov: Fali nam iskustva

Andrej Černišov, šef struke u Subotici, istako je da nema primedbe na zalaganje igrača, ali da ekipi fali iskustva. – Znali smo da će danas biti teška utakmica za nas, i da je Čukarički posle dve vezane pobede ima motivisane i pripremljene igrače. Znali smo da će biti mnogo duela, tako je i bilo. Utakmica je bila takva da se igrala do prve greške. Na žalost, mi smo je prvi napravili. Posle toga smo se otvorili, a u ovakvim utakmicama, kada se rešava u jednom meču, potrebno je iskustvo. Imamo mladu ekipu, i fali nam iskustva u takvim, odlučujućim momentima.

Predsednik na utakmici

Utakmicu između Spartak ŽK i Čukaričkog pratio je i Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja