Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.05.2017. Utorak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Zdravstvo
Gerontološki centar dobio novo sanitetsko vozilo
Olakšan prevoz za korisnike
08.03.2017.

Gerontološki centar Subotica dobio novo sanitetsko vozilo, a kako kažu nadležni u toj ustanovi, neophodan je i kombi za prevoz invalidnih lica.

Novo sanitetsko vozilo koje je Gerontološki centar dobio od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Pokrajinske vlade, biće korišćeno za prevoz korisnika do zdravstvenih ustanova, ali i svih građana u kriznim situacijama.

5075_1.jpg
Petar Balažević

— Radi se o potpuno novom vozilu koje je savremeno opremljeno za pružanje usluga urgentne medicine i druge vrste pomoći. Služiće i našim korisnicima i drugima, kojima takva vrsta pomoći bude bila potrebna. Ono što je preporuka resornog Ministarstva je da uspostavimo saradnju sa Domom zdravlja u Subotici i Opštom bolnicom Subotica, i da u slučaju saobraćajnih nezgoda, elementarnih nepogoda kada imamo situacije sa više povređenih, pružimo i mi pomoć, u smislu zbrinjavanja ljudi u takvim situacijama uz korišćenje ovog našeg vozila. Ovo vozilo se inače neće koristiti u Otvorenoj zaštiti, ali ukoliko se ukaže potreba i tamo hoće. Nama je inače, preko potrebno i jedno manje vozilo kojim bi prevozili naše korisnike u gradu, odnosno vozilo prilagođeno za putnički prevoz pokretnih korisnika. Međutim ono što je još urgentnije je kombi sa rampom za invalide, jer je to ono što nemamo, a sve nam je više potrebno — rekao je za naš list Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Vrednost sanitetskog vozila koje je dobio Gerontološki centar je oko 4,5 milona dinara, a ta ustanova je jedna je od sedam, koje su dobile takvu donaciju.

A. Šiška

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja