Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Privreda
Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić sa saradnicima, posetila Suboticu
U korak s problemima racionalizacije i umrežavanja škola
08.03.2017.

Predsednica Mr Valentina Ilić u sredu je boravila u radnoj poseti GO Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Subotica i Severnobačkom upravnom okrugu, a sa članovima Gradskog veća razgovarala je o stanju u obrazovanju Grada Subotice

Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić sa saradnicima, sekretarom Sindikata obrazovanja Miodragom Kamparelićem i pravnom savetnicom u Sindikatu obrazovanja Srbije Nikolinom Maljković posetila je 28. februara, Suboticu i Severnobački okrug.

5073_1.jpg
Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić

U razgovoru o stanju u obrazovanju Subotice, sa članovima Gradskog veća, Natašom Aleksić i Ilijom Đukanovićem, kao i sa domaćinima, predstavnicima sindikata dr Čedomirom Barošem, predsednikom GO Sindikata obrazovanja, nauke i kulture u Subotici, Milanom Popovićem, presednik SSS Grada Subotice i Zoricom Karanović, specijalnim savetnikom u Sindikatu, Valentina Ilić je preporučila da bi trebalo ići u korak sa problemima racionalizacije, odnosno umrežavanju škola i preduprediti posledice koje mogu doneti ti problemi.

—Razgovarali smo i o svim drugim problemima u obrazovanju i načinu njihovog rešavanja, o mogućnostima uključivanja i već uključenoj deci u sistem obrazovanja iz redova migranata, dece iz redova povratnika (readmisija) i romske populacije dece. Ovaj deo je specifičan i treba još da se radi na tom problemu. Dogovoreno je da se nastavi saradnja, uključivanjem Sindikata obrazovanja Srbije kroz projekte vezane za ovu problematiku. Razgovarali smo i se o nacrtima seta Zakona iz oblasti obrazovanja i vaspitanja, kaže dr Čedomir Baroš, predsednik GO Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Subotica.

5073_2.jpg
Milan Popović, predsednik sindikata SSS

Ovo je prvi sastanak sa članovima Gradskog veća i dogovoreno je sistematsko angažovanje u delokrugu obrazovanja u Subotici.

—Očekujemo da će epilog sastanka u Subotici biti zvanični predlozi Sindikata obrazovanja prema Upravi grada Subotice, kaže Boroš.

Delegacija Sindikata obrazovanja Srbije je imala i razgovor sa predsednikom aktiva direktora škola u Subotici, Pajicom Bašić. Razmatrana je problematika u obrazovanju u Gradu, odnosu direktora i Sindikata, o predlozima Zakona koji su u pripremi iz oblasto obrazovanja i vaspitanja.

—Od predsednika aktiva direktora se zahtevalo da predstavnik Sindikata obrazovanja Srbije učestvuje u radu aktiva direktora na narednim sednicama, ističe Boroš.

Predsednica Valentima Ilić sa saradnicima i domaćinima posetila je i dve ustanove, Studentski centar „Subotica“ i OŠ „Sonja Marinković“.

—U posetama ovim institucija obrazovanja razgovarano je sa direktorima i sindikatima o problematici koje ove Ustanove imaju i na koje načine da se reše problemi u zajedničkom i pojedinačnom nastupu prema ministarstvu. Prilikom posete zaposlenima restoranu „Indeks“ Studentskog centra, razgovarali smo i sa zaposlenima, a sa presednikom SSS Milanom Popovićem i zamenikom Ištvanom Huđijem, o aktuelnim sindikalnim problemima i aktivnostima u narednom periodu. Na sednici Gradskog odbora Sindikata obrazovanja, nauke upoznala sam se sa stanjem u njihovim sindikalnim organizacijama. Poseban deo sednice se odnosio na stanje u SOS, razgovore sa ministarstvima i problemima u obrazovanju, oko kojih sam deo informacija prenela članovima GO na sastanku, istakla je predsednica Valentina Ilić, koja je u fokus razgovora stavila Nacrt Zakona obrazovanja i vaspitanja.

Ona je najavila i nove dogovore sa Upravom Grada Subotice, Školskom upravom, aktivom direktora, sindikalnim organizacijama i svim predstavnicima obrazovanja u Severnobačkom okrugu, kako se ne bi ponovili nemili događaji oko štrajkova prosvetara ili drugih problema koji mogu da se nametnu kao posledica racionalizacije.

N.H.K.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja