Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić sa saradnicima, posetila Suboticu
  U korak s problemima racionalizacije i umrežavanja škola
  08.03.2017.

  Predsednica Mr Valentina Ilić u sredu je boravila u radnoj poseti GO Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Subotica i Severnobačkom upravnom okrugu, a sa članovima Gradskog veća razgovarala je o stanju u obrazovanju Grada Subotice

  Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić sa saradnicima, sekretarom Sindikata obrazovanja Miodragom Kamparelićem i pravnom savetnicom u Sindikatu obrazovanja Srbije Nikolinom Maljković posetila je 28. februara, Suboticu i Severnobački okrug.

  5073_1.jpg
  Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić

  U razgovoru o stanju u obrazovanju Subotice, sa članovima Gradskog veća, Natašom Aleksić i Ilijom Đukanovićem, kao i sa domaćinima, predstavnicima sindikata dr Čedomirom Barošem, predsednikom GO Sindikata obrazovanja, nauke i kulture u Subotici, Milanom Popovićem, presednik SSS Grada Subotice i Zoricom Karanović, specijalnim savetnikom u Sindikatu, Valentina Ilić je preporučila da bi trebalo ići u korak sa problemima racionalizacije, odnosno umrežavanju škola i preduprediti posledice koje mogu doneti ti problemi.

  —Razgovarali smo i o svim drugim problemima u obrazovanju i načinu njihovog rešavanja, o mogućnostima uključivanja i već uključenoj deci u sistem obrazovanja iz redova migranata, dece iz redova povratnika (readmisija) i romske populacije dece. Ovaj deo je specifičan i treba još da se radi na tom problemu. Dogovoreno je da se nastavi saradnja, uključivanjem Sindikata obrazovanja Srbije kroz projekte vezane za ovu problematiku. Razgovarali smo i se o nacrtima seta Zakona iz oblasti obrazovanja i vaspitanja, kaže dr Čedomir Baroš, predsednik GO Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Subotica.

  5073_2.jpg
  Milan Popović, predsednik sindikata SSS

  Ovo je prvi sastanak sa članovima Gradskog veća i dogovoreno je sistematsko angažovanje u delokrugu obrazovanja u Subotici.

  —Očekujemo da će epilog sastanka u Subotici biti zvanični predlozi Sindikata obrazovanja prema Upravi grada Subotice, kaže Boroš.

  Delegacija Sindikata obrazovanja Srbije je imala i razgovor sa predsednikom aktiva direktora škola u Subotici, Pajicom Bašić. Razmatrana je problematika u obrazovanju u Gradu, odnosu direktora i Sindikata, o predlozima Zakona koji su u pripremi iz oblasto obrazovanja i vaspitanja.

  —Od predsednika aktiva direktora se zahtevalo da predstavnik Sindikata obrazovanja Srbije učestvuje u radu aktiva direktora na narednim sednicama, ističe Boroš.

  Predsednica Valentima Ilić sa saradnicima i domaćinima posetila je i dve ustanove, Studentski centar „Subotica“ i OŠ „Sonja Marinković“.

  —U posetama ovim institucija obrazovanja razgovarano je sa direktorima i sindikatima o problematici koje ove Ustanove imaju i na koje načine da se reše problemi u zajedničkom i pojedinačnom nastupu prema ministarstvu. Prilikom posete zaposlenima restoranu „Indeks“ Studentskog centra, razgovarali smo i sa zaposlenima, a sa presednikom SSS Milanom Popovićem i zamenikom Ištvanom Huđijem, o aktuelnim sindikalnim problemima i aktivnostima u narednom periodu. Na sednici Gradskog odbora Sindikata obrazovanja, nauke upoznala sam se sa stanjem u njihovim sindikalnim organizacijama. Poseban deo sednice se odnosio na stanje u SOS, razgovore sa ministarstvima i problemima u obrazovanju, oko kojih sam deo informacija prenela članovima GO na sastanku, istakla je predsednica Valentina Ilić, koja je u fokus razgovora stavila Nacrt Zakona obrazovanja i vaspitanja.

  Ona je najavila i nove dogovore sa Upravom Grada Subotice, Školskom upravom, aktivom direktora, sindikalnim organizacijama i svim predstavnicima obrazovanja u Severnobačkom okrugu, kako se ne bi ponovili nemili događaji oko štrajkova prosvetara ili drugih problema koji mogu da se nametnu kao posledica racionalizacije.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja