Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 25.05.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Dodeljene nagrade najboljim trenerima Subotice i Srbije
  Sledeći izbor – jubilarni
  07.03.2017.

  Radio-televizija „Yu Eco” po devetnaesti put odabrala je najbolje sportske trenere, kako na lokalnom, tako i državnom nivou, a svečano uručenje nagrada održano je u ponedeljak, 27. februara, u restoranu „Glorija” u Subotici.

  5071_1.jpg
  Jožef Pinter, Sreten Damnjanović, Stipan Vert, Nemanja Andrić, Andrej
  Černišov, Dejan Savić, Danijela Pinter, Tomislav Sivić i Dušan Alimpijević

  Odlukom sportske redakcije ove medijske kuće za najboljeg trenera Subotice proglašen je Stipan Vert (Klub dizača tegova Spartak). Vert je sa ekipom Spartaka ponovo prvak države, a uspeha je imao i kao trener reprezentacije. Trener sa najboljim rezultatima je Dušan Alimpijević (MKK Spartak). U prvom delu 2016. godine vodio je Golubove do opstanka u Prvoj ligi, sada je uspeo da izbori završnicu Kupa, a ekipa je u igri za plasman u Super ligu Srbije. Priznanje za perspektivnog trenera primio Nemanja Andrić (Vaterpolo klub Spartak Prozivka), koji je seniorsku ekipu poveo u viši rang, u Prvu „B” ligu.

  Titula najboljeg trenera u Srbiji ostala je ovoga puta u Subotici, a primio ju je Sreten Damnjanović, poznati rvački trener iz čijih ruku je 2016. godine Davor Štefanek stigao do olimpijskog zlata.

  Posebna priznanja zaslužuju dva fudbalska stručnjaka, Andrej Černišov i Tomislav Sivić. Černišov je uspeo da sačuva Spartak u Super ligi, te da od ekipe koja se borila za opstanak napravi ekipu koja se sada bori za plej-of, dok je Sivić nagrađen za plasman juniorske selekcije Srbije na Prvenstvo Evrope. Posebno priznanje dobio je i Dejan Savić, selektor naše vaterpolo reprezentacija koja je osvojila sve što se osvojiti moglo.

  – Konačno sam u Subotici, tu gde želim najviše da radim i dam svoj maksimum. Uspostavili smo sistemski rad u klubu, zajedno sa pet trenera sa kojima radim, ali i hvala momcima koji napreduju iz dana u dan – istakao je Nemanja Andrić, perspektivni trener Subotice.

  Primajući nagradu Dušan Alimpijević, trener košarkaša Spartaka, je istakao:

  – Hvala na prelepom gestu, ali i prilici da sedim u društvu trenerskih veličina. Shvatam da mogu još mnogo da naučim kako izgledaju treneri gospoda. Drago mi je da MKK Spartak posle dugog niza godina nalazi mesto na ozbiljnoj mapi košarkaške Srbije. Ovo priznanje nije samo za jednog čoveka, jer je ovo klub sa ozbiljnom upravom, stručnim štabom i igračima koji su zaslužni za rezultate.

  Stipan Vert, trener Kluba dizača tegova Spartak, podsetio je da je on dobio i prvo priznanje od ove medijske kuće, te je preneo reči direktora Jožefa Pintera da će rasti i tadašnja RTV „Yu Eco”, ali i sport u Subotici.

  – I ja sam se vodio time da treba raditi strpljivo, iz godine u godinu i praviti sve bolje rezultate.

  Olimpijska medalja Davora Štefaneka u Brazilu pokrenula je celu lavinu sjajnih rezultata naših sportista u Riju, a iza zlata dobrim delom stoji čuveni trener Sreten Damnjanović, legenda našeg sporta.

  – Treneri su oni koji treba da rade, a generacije stvaraju trenera. Imao sam sreću da sam imao dobre generacije, a sada, pri kraju moje karijere, imam u generaciji najboljeg iz Subotice i da osvoji zlatnu olimpijsku medalju. Vaterpolisti su bili predodređeni za zlato, to su i uspeli, iako im nije bio lak put, ali je tu bio veliki stručnjak koji ih je vodio – istakao je Damnjanović, čestitajući pri tome svojim kolegama.

  Posebno priznanje otišlo je na adresu dva fudbalska stručnjaka. Andrej Černišov je napravio čudo u Spartaku, od ekipe koja je bila viđena za ispadanje, danas je to tim koji se bori za plej-of.

  – Hvala mnogo svima koji su pomogli da dođem do ovog trofeja, igračima, kolegama u stručnom štabu. Napravili smo dobar rezultat, imali smo sjajnu atmosferu, dobro smo radili, a sve je to bilo prijatno u lepoj Subotici.

  Dok je Černišov istaknut za rad u klupskom fudbalu, Tomislav Sivić je mladu reprezentaciju Srbije poveo do Prvenstva Evrope.

  – Za mene je najveće priznanje sedeti za stolom sa ovakvim ljudskim gromadama, olimpijskim i svetskim trenerima. Naš uspeh ima težinu, teško ga je bilo ponoviti posle svetske titule, mnogo toga se desilo u životima tih igrača. Uspeli smo u nameri, i sretan sam jer sam bio deo nečega što smo priuštili naciji naviknutoj na sportske uspehe – dodao je Sivić.

  Konačno, prisutnima se obratio Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, sjajnog kolektiva godinama unazad.

  – Čast mi je što sam ponovo ovde. Istina je da statistika deluje u nekim dodelama priznanja, a istina je da rezultati prave trenera, a zanimljivo je da ja najviše cenim trenere koji prave sportiste. Ovde imamo izuzetne trenere koji to rade. Biti trener je velika odgovornost, od svih tih dečaka i devojčica treba i napraviti ljude. Želim nam svima da se sledeće godine jubilarni 20. put nađemo ovde, ako ne sa istim, onda sa još boljim rezultatima – naglasio je Savić i dodao da treneri često ne preuzimaju odgovornost posle dobrih rezultata, u prvi plan stavljaju igrače, dok su tu da preuzmu odgovornost i kritiku ako rezultat izostane.

  Prisutne su pozdravili Jožef Pinter, direktor RTV „Yu Eco”, Milan Vučković, predsednik SDŽ Spartak, a reči podrške trenerima, sportistima, te sportskim novinarima koji vode ovu akciju izneo je Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice, zadužen za sport i omladinu.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja