Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.07.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Akcija „Selu u pohode" održana na Bikovu
  Ima novootkrivenih dijabetičara
  01.03.2017.

  Akcija „Selu u pohode” održana je 21. februara u mesnoj zajednici Bikovo.

  Lekari i medicinske sestre Doma zdravlja Subotica i Zavoda za javno zdravlje Subotica kontrolisali su zdravstveno stanje zainteresovanim stanovnicima tamošnje mesne zajednice.

  5046_1.jpg

  Zaposleni Doma zdravlja merili su krvni pritisak, šećer i holesterol u krvi kod 35 osoba, a zaposleni Zavoda su izmerili telesnu težinu i visinu, te odredili stepen uhranjenosti (ili indeks telesne mase) kod 29 osoba. Na preglede je najviše došlo osoba uzrasta 50-65 godina, potom osoba uzrasta 66-75 godina, i starijih od 75 godina. Najmanje je bilo sugrađana mlađih od 50 godina.

  - Kod 15 osoba su otkrivene vrednosti šećera iznad normalnih, a bilo je i nekoliko osoba sa otkrivenim i lečenim dijabetesom koje su ovom prilikom kontrolisali svoju hroničnu bolest. Novootkriveni pacijenti su upućeni kod izabranog lekara na dodatnu dijagnostiku i lečenje. Takođe smo kod 13 osoba izmerili visok krvni pritisak, a kod 3 osobe izuzetno visoke vrednosti pa je odmah data i terapija. Dati su saveti o važnosti redovnog uzimanja propisane terapije za lečenje visokog krvnog pritiska, a novootkriveni pacijenti su upućeni kod izabranog lekara - kaže dr Nada Kosić Bibić, lekar socijalne medicine iz ZZJZ.

  I ova akcija je ukazala na važnost redovnog korišćenja terapije i redovnih kontrola zdravlja osobama, koje već imaju neko hronično oboljenje, ističu u Zavodu za javno zdravlje Subotica.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja