Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.05.2017. Utorak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Zdravstvo
„Soroptimist International klub Subotica“ održao stručno predavanje na temu mentalnog zdravlja
Ipak budi žena pobednik!
27.02.2017.

„Soroptimist International klub Subotica“ održao je još jedno stručno predavanje u sredu, 22. februara na temu „Ipak budi žena pobednik", na koju je govorio dr Mađar Lorant, lekar specijalista mentalnog zdravlja, teolog, predavač i autor knjige „Ipak budi pobednik".

5038_1.jpg

Prema rečima Ildiko Molnar, predsednice „Soroptimist kluba“, dr Mađar Lorant predaje na Segedinskom univerzitetu na studijama unapređenja mentalnog zdravlja, i sarađuje sa mnogim ustanovama i organizacijama edukativnog, poslovnog i crkvenog tima u Srbiji i Mađarskoj, a živi u Subotici.

- Treba da budemo zadovoljni i srećni a od presudnog značaja sreće su zdravlje, prijateljstvo, ljubav, uspeh. Treba da prihvatimo sebe i samopoštovanje, ulažemo u sebe, dižemo svoje emocionalno stanje. Žene obično upoređuju sebe sa ostalima, ali ako smo iskreni prema sebi, to je jedna od najvažnijih osobina u međuljudskim odnosima. Ljudi nemaju kontakte, beže u virtualni svet, a treba da učinimo prvi korak. Čuda se dešavaju i treba više slušati i manje pričati, a pružiti pohvale, izvinjenje, ohrabrenje jeste teško, ali je najvrednije. Ako nismo dovoljno dobri u tome, propadamo - samo su neki od stručnih rečenica, koje su se mogle čuti na predavanju „Soroptimist International kluba Subotica“.

Posle predavanja održan je Okrugli sto sa pitanjima, a atmosferu su članice kluba kao i svi prisutni ocenili kao odličnu.

A. Šiška

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja