Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.05.2017. Utorak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Zdravstvo
Dečaku Martinu Poši, potrebna pomoć
Četrnaestogodišnjak prikovan za krevet
25.02.2017.

Četrnaestogodišnji Martin Poša iz Subotice, dugo boluje od hidrocefalusa. Roditelji apeluju na sve ljude dobre volje da pomognu.

Četrnaestogodišnji Martin Poša iz Subotice, od rođenja pati od hidrocefalusa, a situacija je, prema rečima njegovih roditelja, od pre nekoliko godina počela da se komplikuje.

5029_1.jpg— Operacija tumora rađena je u Beogradu još 2013. godine. Nakon toga, Martinu se zdravstveno stanje ipak naglo pogoršalo, i počeo je da pije antipsihotike, zbog grčenja mišića i nemogućnosti da spava. Usledila je operacija u Beogradu, kada je menjan šant u celom telu i to je bila poslednja operacija koja je urađena. Našem sinu je potrebna fizikalna terapija, banjsko lečenje, jer ima i tahikardiju sa visokim pritiskom, a neophodne su mu i higijenske stvari i lekovi - rekla je za naš list Silvija Skenderović, dečakova majka.

Martin Poša je dečak koji je 100% invalid u pelenama. Pored pelena, majka Silvija stavlja mu katetere na svaka tri sata. Martin je vezan za krevet, i neophodna mu je pomoć bilo koje vrste. — Sve bi nam dobro došlo - pelene, kateteri, gel, medicinske rukavice, prehrambeni paketi. Naš sin pije lek za epilepsiju i depresiju, kako bi mu umanjili grčeve. U kolicima je. Ima slušne aparate. Borimo se sa kandidom u stolici, lek koji pije, plaća se na recept. Suprug i ja ne radimo. Ja, jer mi to to obaveze ne dozovljavaju, pošto sam 24 sata sa Martinom, a muž jer je operisao kičmu i opet ima 4 bruha i oba kuka za operaciju - kaže Martinova majka, koja je putem našeg lista želela da apeluje na ljude dobre volje da ukoliko su u mogućnosti na bilo koji način pomognu njihovom sinu.

Računi za pomoć

Ljudi dobre volje i mogućnosti mogu da uplate prilog za Martina Pošu na devizni račun:
Martin Poša, RS35205903101952459688 SWIFT –
BIC: KOBBRSBG KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD, Svetog Save 14 11000 Beograd,
i Dinarski račun Martin Poša, 205-9011005075267-39, Komercijalna Banka.

A. Šiška

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja