Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.07.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Dečaku Martinu Poši, potrebna pomoć
  Četrnaestogodišnjak prikovan za krevet
  25.02.2017.

  Četrnaestogodišnji Martin Poša iz Subotice, dugo boluje od hidrocefalusa. Roditelji apeluju na sve ljude dobre volje da pomognu.

  Četrnaestogodišnji Martin Poša iz Subotice, od rođenja pati od hidrocefalusa, a situacija je, prema rečima njegovih roditelja, od pre nekoliko godina počela da se komplikuje.

  5029_1.jpg— Operacija tumora rađena je u Beogradu još 2013. godine. Nakon toga, Martinu se zdravstveno stanje ipak naglo pogoršalo, i počeo je da pije antipsihotike, zbog grčenja mišića i nemogućnosti da spava. Usledila je operacija u Beogradu, kada je menjan šant u celom telu i to je bila poslednja operacija koja je urađena. Našem sinu je potrebna fizikalna terapija, banjsko lečenje, jer ima i tahikardiju sa visokim pritiskom, a neophodne su mu i higijenske stvari i lekovi - rekla je za naš list Silvija Skenderović, dečakova majka.

  Martin Poša je dečak koji je 100% invalid u pelenama. Pored pelena, majka Silvija stavlja mu katetere na svaka tri sata. Martin je vezan za krevet, i neophodna mu je pomoć bilo koje vrste. — Sve bi nam dobro došlo - pelene, kateteri, gel, medicinske rukavice, prehrambeni paketi. Naš sin pije lek za epilepsiju i depresiju, kako bi mu umanjili grčeve. U kolicima je. Ima slušne aparate. Borimo se sa kandidom u stolici, lek koji pije, plaća se na recept. Suprug i ja ne radimo. Ja, jer mi to to obaveze ne dozovljavaju, pošto sam 24 sata sa Martinom, a muž jer je operisao kičmu i opet ima 4 bruha i oba kuka za operaciju - kaže Martinova majka, koja je putem našeg lista želela da apeluje na ljude dobre volje da ukoliko su u mogućnosti na bilo koji način pomognu njihovom sinu.

  Računi za pomoć

  Ljudi dobre volje i mogućnosti mogu da uplate prilog za Martina Pošu na devizni račun:
  Martin Poša, RS35205903101952459688 SWIFT –
  BIC: KOBBRSBG KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD, Svetog Save 14 11000 Beograd,
  i Dinarski račun Martin Poša, 205-9011005075267-39, Komercijalna Banka.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja