Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Obrazovanje
Nina Fürstner, talenat kojim se ponosi OŠ ”Miroslav Antić”
Škola je zanimljiva
23.02.2017.

Nina Füstner je učenica 5/2 odeljenja OŠ ”Miroslav Antić” sa Palića. Nina je najpre jedno srećno dete. Talentovana je za matematiku i srpski a najviše voli biologiju.

Nina je oduvek volela prirodu ali do sada nije imala prilike da nauči nešto više o njoj. Ove godine je u školi dobila predmet biologije i na samom početku se počela isticati: - Uvek sam volela prirodu i da budem na svežem vazduhu.
5020_1.jpgBiologiju sam odmah zavolela jer znam da će mi ona trebati u životu jer želim da se bavim nečim što je vezano za nju. Za sada planiram da ću jednog dana upisati “Gimnaziju” i nakon nje medicinu. Sebe definitivno vidim u nekoj struci koja ima veze sa prirodom i njenim zakonitostima - kaže Nina i dodaje - sem biologije, volim i matematiku. Ne mogu da kažem da je matematika laka ali ja sam našla nešto zabavno u njoj. Volim da računam i da pronalazim različite puteve da bih stigla do rešenja. Za takmičenja iz matematike se spremam malo ozbiljnije. Čim mi nastavnica javi kada je takmičenje, ja odmah počnem da skidam različite vrste zadataka sa interneta i uvežbavam ih. U tome baš uživam.”

U slobodno vreme Nina ide na balet i crta, čak je i u tome vrlo uspešna. Maštoviti svet crtanja pokazao joj je njen deda Boroš Đerđ u čijoj školi crtanja je Nina od malena. - Za školu dosta učim ali ne preterujem tako da imam vremena za neke vanškolske aktivnosti. Volim da crtam i idem u školu crtanja koju vodi moj deda. Nikada ne razmišljam šta ću da crtam. Kada dobijem temu, počnem da crtam i tada mi proradi mašta. Najviše volim da crtam životinje i ljude a bakropis mi je omiljena tehnika.- kaže Nina.

5020_2.jpg

Pre svega, Nina je jedno srećno dete, vrlo je nenametljiva iako poseduje velike kvalitete - Nina je jako talentovano dete i prosto mi je pravo uživanje da radim sa njom. Ovakav biser, kao što je ona, se odmah prepoznaje i nije mi trebalo puno vremena da primetim svaki njen talenat a ima ih mnogo. Ja bih da naglasim da je ona vrlo srećno dete što se može primetiti po njenom pogledu i nenametljivom ponašanju uprkos svim kvalitetima koje ima. Rad sa decom kao što je Nina je lepota mog poziva kao nastavnika i zaista mi je pravo zadovoljstvo što je imam u svom razredu.- sa ponosom ističe Milena Savović, nastavnik istorije i razredni starešina 5/2, - Moj razred je inače fenomenalan i imam divnu decu u njemu. Svi imaju takmičarski duh koji usmeravaju na vrlo pozitivan način - dodaje Milena.

Za svoj uspeh, Nina tvrdi da je zaslužan njen stav da je škola zanimljiva i da u svakom predmetu može da pronađe nešto što je zanima: - kada bi učenici pokušali da pronađu nešto njima zanimljivo u predmetu i kada bi samo malo dublje ušli u tematiku, shvatili bi da škola uopšte nije teška i da može biti baš zabavno kada se uči - posavetovala je Nina svoje vršnjake.

Postignuti rezultati:

5020_3.jpg

L. Marjanov

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja