Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.05.2017. Utorak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Kultura
U Gradskoj kući održan 16. Festival ljubavi i vina
Zvezda Festivala ljubavi i vina Beti Đorđević
22.02.2017.

Dan svetog Valentina i Svetog Trifuna, proslavljen je 14. februara tradicionalno, 16. Festivalom ljubavi i vina, u Velikoj većnici Gradske kuće, gde je nastupio veliki broj umetnika, a zvezda večeri legendarna Beti Đorđević je fascinirala publiku poznatim šlagerom „Počnimo ljubav ispočetka”• Festival je okupio oko stotinu izvođača, među kojima je mnogo mladih muzičara!

5018_1.jpg 

U sklopu 16. Festivala ljubavi i vina, čiji organizator je „SuLola ”, u vestibilu Gradske kuće otvorena je retrospektivna izložba fotografija, „Naših prvih 15 festivala”. Reč je o radovima subotičkih fotografa, koji su ovekovečili minule festivale i mnoge velike umetnike koji su mu dali pečat.

5018_2.jpgŠesnaesti „Festival ljubavi i vina” okupio je mnogobrojne izvođače svih generacija, legendarnu zvezdu Beti Đorđević, a među izvođačima su bili operski pevači, Antonija Piuković i Robert Đivanović, Abraham bend, Mešoviti hor penzionera, Hor „Veselice“ , tamburaški orkestri i Ženski omladinski hor, pod dirigentskom palicom Maćaša Murenjija.

—U bogatom muzičkom programu predstavili su se horovi, solisti i brojni izvođači. Kolaž pesama posvećen je Mikiju Jevremoviću, koji je bio gost na trećem festivalu i vitez vina „Arena Zabatkiensis“, a koji nas je nedavno zauvek napustio. Kada smo počinjali, nismo bili sigurni da će Festival prerasti u značajnu manifestaciju za naš Grad i Subotičane koji vole ovaj Festival. Svih prethodnih godina, na njemu su nastupile velike zvezde Srbije i bivše države, kao i mnogi mladi i talentovani izvođači, podsetio je na minule godine Festivala Aleksandar Toković, kao suorganizator ove veličanstvene muzičke manifestacije.

5018_3.jpgLegenda zabavne muzike i velikih hitova i šlagera, Beti Đorđević, kao i pre dve decenije na velikim Beogradskim festivalima, dala je pečat subotičkom Festivalu, iako je prvi put nastupila u Subotici. Svojom čuvenom pesmom „Počnimo ljubav ispočetka“ najveći utisak na ovogodišnjem Festivalu ostavila je vokalna umetnica Beti Đorđević. Beti je istakla, da joj je atmosfera neverovatna, da je sve podseća na nekadašnje festivale i da joj je izuzetno drago što je upoznala u velelepnoj sali Velike većnice gradskog secesijskog zdanja, subotičku publiku, koja zna sve njene hitove. Akustičnost te sale je, kažu, idealna upravo za tako snažan vokal, kakav ima Beti Đorđević.

Gosti svakog „Festivala ljubavi i vina” su i vitezovi vina „Arena Zabatkiensis”, koji su osnovani 2001. godine na dan Svetog Trifuna i koji svaki Festival upotpunjuju segmentima o vinogradarstvu, vinu i Svetom Trifunu.

Nastupio je i veliki broj mladih izvođača, koji su ostavili utisak da ovaj Festival ponovo može da raste, jer mladi donose novu muzičku i stvaralačku energiju, pa ostavljaju nadu da Subotica može ponovo imati svoj vredan i autentičan Omladinski festival.

N.H.K.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja