Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.07.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Opšta bolnice Subotica dobila medicinsku opremu Fondacije „Batschka Stiftung “ vrednu 30 .000 evra
  EKG aparati i holteri za pacijente kardiologije
  21.02.2017.

  Fondacija „Batschka Stiftung" donirala je u ponedeljak, 13. februara odeljenju kardiologije Opšte bolnice Subotica, vrednu medicinsku opremu u iznosu od oko 30 hiljada evra.

  Savremena medicinska oprema, namenjena Koronarnoj jedinici i Odeljenju kardiologije, prema rečima direktora Opšte bolnice dr Slobodana Puškara, značajno će doprineti povećanju broja i kvaliteta dijagnostičkih procedura.

  5014_1.jpg 

  Odeljenju kardiologije donirani su savremeni EKG aparati, holteri za praćenje srčanog ritma, kao i holteri za praćenje arterijskog pritiska.

  - Ovom donacijom naše odeljenje ima veliki broj holtera, EKG aparati su već u funkciji. Za kardiologa to znači da u prvom kontaktu sa pacijentom imamo EKG zapis, ali je sada razlika da sada imamo najmodernije EKG aparate koji imaju digitalnu sliku i možemo napraviti bazu podataka za pacijente u kompjuteru, tako da možemo pratiti dinamiku, stanje, amnezirati i postoji mogućnost saradnje sa drugim centrima. Moći ćemo da najnovijim aparatima uradimo i do 50 pregleda dnevno, jedan aparat je stacioniran u koronarnoj jedinici intenzivnoj a drugi je na odeljenju - objasnio je dr Aleksandar Živković, načelnik Odeljenja kardiologije Opšte bolnice Subotica.

  Sa udelom od oko 50 odsto u ukupnom mortalitetu, kardiovaskularne bolesti su prema statistici prvi uzrok smrtnosti. Kako se u Opštoj bolnici pored pacijenata iz Severnobačkog okruga, medicinske usluge pružaju i pacijentima iz drugih centara u Vojvodini, na Odeljenju kardiologije dnevno se obavi oko 50 pregleda.

  Fondacija „Batschka Stiftung" putem privrednog društva „Phiwa" i kompanije „Bama" već od 2005. godine pomaže rad bolnice doniranjem vredne medicinske opreme, a po prvi put oprema je namenjena odeljenju kardiologije.

  - „Phiwa“ kao preduzeće će nastojati da pomogne gde može u bilo kom pogledu, a naročito u zdravstvenoj delatnosti. Možda čak i u ovoj godini nastavimo sa donacijama kako bi svim sugrađanima bilo bolje - ocenila je Sabina Šuster, direktorka preduzeća „Phiwa".

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja