Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 16.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Ljudi
  Mladu porodicu Uzelac sudbinski vezala ljubav, dok je on bio u ratu na Kosovu
  Brigita iz škole pobegla za Slobodana
  21.02.2017.

  Kruna mladalačke, prve i jedine, uzajamne ljubavi porodice Uzelac su tri sina, Stefan (14), Marko (12) i Luka (9), a danas posle petnaest godina braka, kažu da su presrećni zajedno i da ni za šta ne bi menjali svoje iskustvo!

  Brigita i Slobodan Uzelac upoznali su se na neobičan način, pre dve decenije, kao u starim filmovima, kada je porodica bila najvredniji i najviši stub u društvu. Na pragu punoletstva, ušli su jedno drugom u život, ali izgleda da je trebalo da se malo udalje jedno od drugog, kada je Slobodan za vreme bombardovanja Srbije bio na Kosovu, da bi shvatili, da su stvoreni jedno za drugo. Iako još veoma mladi, u skladnom braku su već petnaest godina. Oduvek su želeli veliku porodicu, a za sada ih je petoro, sa tri uzorna sina, naslednika Uzelčevih.

  5011_1.jpg

  Sve je počelo kao lepo prijateljstvo, pričaju nam Brigita (34) i Slobodan (37), koji te 1995. godine, kada život nije bio nimalo lak, posebno za mlade ljude, i nisu ni pomišljali da je između njih ljubav u pitanju. Veoma mnogo vremena su provodili zajedno, svirali su i pevali zajedno, kao sav moderan svet mladih. Ipak, uprkos svim lepim trenucima druženja bili su, kažu, „slepi”, da primete, da su stvoreni jedno za drugo.

  5011_2.jpg
  Petnaest godina zrele ljubavi

  Četiri godine su proletele u divnom druženju, a onda se 1999. godine odjednom, neočekivano, Srbiji dogodilo bombardovanje i rat. Slobodan je morao sa svojim drugovima da krene na Kosovo.

  —Na sve načine, kad god je ugrabio neku priliku, zvao bi me sa mesta na kojima je boravio u vojničkoj uniformi. Već su me svi prijatelji zadirkivali, da ja imam više informacija o njemu, nego njegovi roditelji. Što je istina. Tako je i bilo, priča nam danas Brigita.

  5011_3.jpg

  Prilikom jednog takvog razgovora telefonom, Slobodan je sa Kosova upitao svoju drugaricu, „da li bi mu bila devojka”.

  —Ona je pristala. Kad se rat završio, sreli smo se ponovo, ali sada prvi put kao par, a ne samo dobri prijatelji, a ubrzo sam je i zaprosio, kaže Slobodan.

  Zanimljivo je da je Brigita još bila u srednjoj školi, pa je trebalo da smisli, kako da pobegne na venčanje.

  5011_4.jpg
  Kruna braka tri sina:
  Stefan (14), Marko (12) i Luka (9)

  —Ja sam tada bila u četvrtom razredu srednje škole, kada me je zaprosio. Naravno, pristala sam. Sećam se, baš je trebalo da bude radna subota u školi, kada smo imali zakazanu veridbu. Morala sam da pitam razrednu , da li mogu da izostanem sa časova. Sve moje drugarice i drugovi su znali razlog, ali razredna nije sumnjala. Verovala mi je i dozvolila da odsustvujem sa časova, pošto sam bila uvek među najmirnijim đacima. Kada je saznala da sam otišla na veridbu, veoma je bila iznenađena, ali mi je ipak, čestitala, priča nam Brigita o svojoj hrabroj odluci.

  Sve se događalo u novembru 2000. godine, tada se Brigita kao učenica verila, a maturirala je u maju naredne godine.

  —Venčali smo se 14. jula 2001. godine, a prvu bebu, sina Stefana dobili smo u oktobru, narednog leta. Dve godine kasnije, dobili smo i sina Marka, a pre devet godina i Luku. Presrećni smo i danas i ni za šta svoje iskustvo ne bismo menjali, kaže Slobodan, dok nam nabraja važne datume i momente njihovog života.

  Njegova supruga dodaje, da su uvek želeli veliku porodicu, a ljubav ih je toliko ojačala, da žele još da je prošire.

  —Porodica nam je najvažnija na svetu, slažu se oboje.

  Slobodan radi kao trgovac, a Brigita je nezaposlena prehrambena tehničarka, ali kažu da se snalaze i sa jednom platom.

  —Ljubav nas je vezala za čitav život, a gradili smo je uz privrženost i poštovanje. Još je veća ta zrela ljubav. Uz poštovanje, gradimo našu porodicu, podižemo decu, želimo da i oni znaju šta hoće u životu. Možda je to ono što se zove sudbina, jer smo se upoznali ispred crkve, pre 21. godinu i sačuvali veru jedno u drugo. A Subotica i Srbija nam nije mala, za sve planove u budućnosti, koja je pred nama, zagrljeni na Dan Svetog Valentina, kaže nam bračni par Uzelac, koji u tridesetim, realan život stavljaju u prvi plan, iako je satkan od romantične ljubavi.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja