Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Peti međunarodni seniorski turnir u hokeju na ledu „Kup Subotice“
  Penali odlučili pobednika
  16.02.2017.

  Od petka, 3. februara, do nedelje, 5. februara, na Stadionu malih sportova održan je peti međunarodni turnir u hokeju na ledu za seniore „Kup Subotice 2017“. Takmičenje je održano u okviru Balkanske lige u hokeju na ledu, a, pored domaćina Spartaka, nastupili su gosti, Metalurg iz Skoplja, Vukovi iz Sarajeva i Vojvodina iz Novog Sada.

  4994_1.jpg
  Seniorska ekipa Hokej kluba Spartak 

  Program turnira počeo je u petak sa dve utakmice, Spartak je sa 8:2 (2:1, 3:1, 3:0) savladao Vukove, dok je Vojvodina sa 9:3 (4:0, 2:1, 3:2) savladala Metalurg. Drugi dan takmičenja doneo je pobede Vojvodine protiv Vukova 5:1 (3:0, 1:1, 1:0) i Spartaka protiv Metalurga 4:3 (2:1, 1:2, 1:0). Završni dan doneo je dva meča koja su odlučila o plasmanu. Prvo je, u borbi za treće mesto, ekipa Metalurga sa 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) savladala Vukove, a u meču za prvo mesto, između Spartaka i Vojvodine odlučili su penali. U regularnom delu meča bilo je nerešeno, 3:3 (0:1, 1:1, 2:1), a u izvođenju penala bolja je bila ekipa iz Novog Sada koja je, tako i osvojila „Kup Subotice 2017“.

  U komentaru turnira Uroš Brestovac, trener u Spartaku, ističe da je publika mogla da vidi zanimljive mečeve, dinamičnu igru, sa dosta neizvesnosti.

  – Nakon uvodne pobede, drugog dana turnira Spartak je „na mišiće“ savladao nezgodnu ekipu Metalurga, sastavljenu od igrača iz Makedonije, Slovenije i Srbije, dok je Vojvodina, zahvaljujući furioznom početku, lakše savladala Vukove i tako se plasirala u finale. U borbi za treće mesto Metarlug je rutinski nadigrao Vukove, dok je u finalu, između Spartaka i Vojvodine viđena prava drama. Vojvodina je pet minuta pre kraja meča vodila sa 3:1 i činilo se tada da će drama izostati. Usledila je tada kontra Spartaka koju golom završava Plavšić, igrali smo potom rizično, bez golmana, sa šest igrača, a to nam je i donelo gol Lošoncija za 3:3. Usledili su penali, a tek u petoj seriji ruski internacionalac u redovima Vojvodine rešava pitanje pobednika. Sve u svemu, bio je ovo lep hokejaški vikend u „gradu sportova“ – ističe Brestovac.

  Za Spartak su igrali: Vidaković Igor, Velašević Miloš, Parker Alex, Kolarić Aleksandar, Kojić Miloš, Popović Nikola, Tancoš Tamaš, Šljapić Igor, Tolmači Branislav, Rackov Viktor, Peter Alen, Gergelj Danijel, Plavšić Dominik, Pavlović Filip, Lošonci Adam, Katančić Denis, Dulić Uglješa, Barašić Tomislav, Perušić Ivan, Mešter Edvin, Nešić Mate.

  Bio je ovo treći turnir u nizu u Subotici, seriju su otvorili najmlađi, potom su igrali veterani, a na kraju i seniori. Turniri su okupili oko 500 hokejaša svih uzrasta iz 8 država, a, kako smatraju u Spartaku, to je samo još jedan razlog zašto je važno u što skorije preme pokriti klizalište i produžiti sezonu.

  Aktivnosti Hokej kluba Spartak nastavljaju se predstojećeg vikenda, kroz međunarodni turnir u Sarajevu, u selekcijama do 8, do 10 i do 12 godina, a igraće i devojčice i seniori.

  Zatvaranje sezone

  Iz Spartaka najavljuju još jedno međunarodno okupljanje u Subotici. Svečano zatvaranje sezone biće održano 3. i 4. marta, a dolaze ekipe organizacije „Hockey without borders“ iz Montreala, kao i selekcije iz hrvatskog Siska.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja