Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Ženski fudbalski klub Spartak počeo sa pripremama
  Glavni cilj – dupla kruna
  14.02.2017.

  Zbog velikog minusa Ženski fudbalski klub Spartak je pripreme za nastavak sezone u Super ligi Srbije počeo u ponedeljak, 6. februara. Trener Boris Arsić izvršio je tada prvu prozivku igračica, a na prvom treningu je imao na raspolaganju devetnaest Golubica, među njima i novestare prvotimke Mariju Radojičić i Mariju Ilić, ali i tri nade iz kadetske postave.

  4985_1.jpg
  Spremne za nove titule

  Okupljene je prvo pozdravio Zoran Arsić, direktor ŽFK Spartak, koji je tom prilikom istakao da je 2016. godina bila teška, da problemi ostaju iza, te da su svi angažovani u cilju da se ekipa bori za rezultate koje je postavila za merilo prethodnih sezona.

  – Naš cilj je da i ove sezone osvojimo duplu krunu i da izađemo u Evropu. Tim je pretrpeo promene, a mi smo akcenat stavili na domaća pojačanja kao i da priliku ukažemo devojčicama iz naše škole fudbala. Ovog trenutka tri igračice iz kadetskog tima priključene su prvom timu i pred njima je da od iskusnijih uče i dokazuju se, a mi ćemo da se potrudimo da im obezbedimo što bolje uslove za rad – rekao je Arsić.

  Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK Spartaka, predstavio je plan priprema. Naglasio je da će plan malo poremetiti nastup velikog broja igračica za reprezentativne selekcije, ali da će nastavak takmičenja biti spremno dočekan.

  – Prve dve nedelje priprema odradićemo u Subotici, a potom idemo na Zlatibor gde ćemo nastaviti sa radom. Imamo već nekoliko dogovorenih kontrolnih utakmica, još smo u pregovorima sa klubovima iz okoline oko termina jer zavisimo od rasporeda nacionalnih selekcija koje u ovom periodu imaju obaveze, a većina naših igračica nastupa za reprezentaciju – kaže Bojan Arsić.

  Kako je to već i bilo objavljeno, u tim Spartaka vratile su se Marije, Ilić i Radojičić, ali je bilo i promena u drugom pravcu.

  – Klub su za sada napustile tri igračice, Teodora Burkert se vratila u Vojvodinu, Eli Jakovska je pojačala redove jesenjeg prvaka Makedonije , dok je Alegra Poljak prešla u mađarski Ferencvaroš. Promene su neminovne kao i uvek kada je prelazni rok, ali nismo oklevali, dva izuzetna pojačanja su u našim redovima. Sa nama su ponovo u plavo-belom jatu Marija Ilić, povratnica iz Vojvodine, i Marija Radojičić koja se vratila iz zemunske Sloge. To su dve igračice koje će mnogo značiti ekipi da ostvari plan. Tu su i tri devojčice iz naše škole Zorana Abraham, Emina Pervanović (obe 2002. godište) i Vanja Petrović (2004. godište). Prelazni rok je još u toku tako da će do početka prvenstva verovatno biti još novih imena u našim redovima – istakao je sportski direktor Subotičanki.

  Borba za nove bodove Golubice čeka za vikend 25. i 26. marta, kada će Spartak u Subotici dočekati ekipu Mašinca iz Niša. Ipak, to neće biti prva takmičarska obaveza u 2017. godini. U terminu 21/22. mart Subotičanke igraju meč osmine finala Kupa Srbije.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja