Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Politika
Pokret za građansku Suboticu saopštio :
Aktuelna gradska vlast je autokratska
11.02.2017.

Pokret za građansku Suboticu smatra da je lokalna vlast autokratska i da postoje zatvoreni centri političke moći na koje gradjani Subotice nemaju nikakav uticaj

Pokret za građansku Suboticu uputio je saopštenje kojim upućuje kritike na račun aktuelne vlasti, ocenjujući je autokratskom.

4973_1.jpg—To je naročito vidljivo prikikom donošenja odluka u Skupštini grada, gde je demokratija svedena na nivo puke formalnosti i praktično se sprovodi diktatura vladajuće većine. U produbljivanju autokratskog načina vladanja svoj doprinos pruža i Savez vojvodjanskih Mađara, koji je takvim delovanjem doveo sebe i svoju politiku u vrlo nezavidan položaj, kažu iz Pokreta građanske Subotice.

Pokret ocenjuje, da takav autokratski način rukovodjenja stvara nepotizam, i stranačko zapošljavanje.

—Dokazi za nepotizam ogledaju se i u činjenici da je omogućeno zapošljavanje bliskih rođaka, žena i kumova u javnim ustanovama ili državnim preduzećima. Simptomatično je i dovođenje takozvanih kadrova iz Beograda i Novog Sada na značajna direktorska mesta u Suboticu, pa to nameće pitanje da li u Subotici ne postoje stručne, moralne i kompetentne osobe za ta mesta, konstatuju u Pokretu za građansku Suboticu, i ističu svoje zalaganje da se prekine dosadašnja praksa koja osiromašuje građane, utiče na iseljavanje i loš položaj ljudi, dok se Pokret zalaže da se šansa pruži stručnim, moralnim i kompetentnim građanima Subotice.

S.N.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja