Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Plivač Novak Savić počeo još jednu uspešnu godinu
  Pogledi prema Prvenstvu Evrope
  09.02.2017.

  Novu takmičarsku sezonu subotički plivač Novak Savić odlično je počeo, na jakom međunarodnom plivačkom mitingu u Novom Sadu osvoji je četiri zlatne medalje. Odličan je to nastavak karijere ovog mladog sportiste koji, pogotovo poslednjih nekoliko godina, skreće pažnju vrednim rezultatima.

  4963_1.jpg
  Novak Savić

  – Plivanjem sam počeo da se bavim kao sedmogodišnjak. Mama je povela mene i moja dva najbolja druga rekreativno. Tada je bilo aktuelno u kojoj si „stazi”. U mom slučaju sam za par meseci promenio 3-4 trenra, a dok su neki još uvek bili u prvoj „stazi”, ja sam išao dalje. Videli su u Spartaku da imam potencijala, prešao sam kod trenera Šoštareca, a zatim me je preuzeo Bojan Race u čijoj sam grupi bio najmlađi. Bio je to signal i za mene da se plivanju još više posvetim. Osvajao sam medalje, postizao dobra vremena i sve je išlo u dobrom smeru – priseća se Novak Savić, danas jedan od najperspektivnijih plivača Srbije.

  Posebnu pažnju na sebe Novak je skrenuo 2013. godine, kada je i bio proglašen za najboljeg sportistu Subotice u konkurenciji pionira.

  – U 2013. godini sam oborio prvi rekord. Bilo je to dosta neočekivno, na takmičenju u Rijeci. Ipak, ispostavilo se kasnije da to nije bilo slučajnost, nego plod dobrog rada, jer sam do kraja 2013. godine oborio 18 državnih rekorda. Trenirao sam, dao sve od sebe, shvatio sam da sam talentovan i da dobrim radom mogu nešto od sebe da napravim.

  Od te, 2013. godine, do 2016. Novak je bio prvak države, u disciplinama kraul, delfin i mešovito, a u aprili 2016. došlo je i do promena.

  – Prešao sam u drugi klub, sada sam član Plivačkog kluba Spartak Prozvika. Imao sam svoje razloge, a počeo sam da se dokazujem od početka. Naišao sam na nove drugare, trenere i atmosferu, program treninga koji mi je bio nepoznat. Preuzeo me je trener Miroslav Udicki, inače i prvak države u leđnim disciplinama. Bio je i rekorder, što mi je bilo značajno. Znao sam da radim sa nekim ko ima dosta iskustva, ko je već prošao ono što ja tek moram da prođem.

  Promena kluba, međutim, nije promenila rezultate.

  – Pravi pokazatelj bio je nastup na Prvenstvu Srbije. Napravio sam dobre rezultate, a bio je to pokazatelj da napredujem i u novom klubu. Došlo je potom i veliko međunarodno takmičenje, „Gran pri”, bio sam izuzetno spreman i otplivao i bolje nego što su svi očekivali. Kao deo reprezentacije Srbije bio sam potom na Prvenstvu centralne Evrope u Košicama, a iako sam otišao malo bolešljiv, ipak sam uspeo da ostvarim „B” normu za Evropske olimpijske igre mladih koje se održavaju ove godine u Đeru.

  Gore pomenutim takmičenjem u Novom Sadu Novak je potvrdio da i u ovoj godini ima velike ambicije.

  – Za sada sve ide po planu. U toku su pripreme za naredna takmičenja, a želim da uskoro isplivam „A” normu za EYOF, biće tu i Evropsko juniorsko prvenstvo u Izraelu, međunarodni Comen kup u Francuskoj. Dosta je posla ispred mene, ali sam izuzetno motivisan i disciplinovan u radu. Znam da imam talenat za ovaj sport, a preostaje mi da to potvrdim i dobrim radom, te da i dalje zadržim titule prvaka države – ističe na kraju naš sagovornik.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja