Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Ljudi
Dunja Bašić Palković, učenica 4/1AT razreda Politehničke škole u Subotici
„Želim sve da znam”
08.02.2017.

Potvrdu da je učenje i zalaganje u školi vredno truda, dala nam je Dunja Bašić Palković, učenica 4/1AT razreda Politehničke škole u Subotici. Dunja se u svojoj školi ističe u više oblasti, najviše u crtanju i pisanju literarnih radova. Učestvuje na mnogim takmičenjima i osvaja brojne nagrade.

4959_1.jpgDunjin talent za crtanje prvi je primetio Miloš Čongorac, nastavnik tehničkog obrazovanja iz Dunjine osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”. Njeni roditelji su poslušali savete nastavnika i usmerili je pri izboru srednje škole. Osim crtanja, Dunja voli matematiku i srpski jezik i smatra da su za njenu ljubav prema ovim predmetima zaslužni profesori koji joj predaju: -Od svega najviše volim da crtam i to me ispunjava. Matematiku sam zavolela u srednjoj školi. Za to je najviše zaslužan moj profesor Rodić Nedeljko, on me je lepo uveo u svet matematike i na vrlo zanimljiv način mi je predstavio svoj predmet. Sem matematike, u srednjoj školi sam zavolela i srpski jezik kod profesorice Branke Jovičić. Mene sve zanima i volela bih sve da znam - kaže Dunja

Osobine koje krase Dunju su njena skromnost i nenametljivost pa je njenoj profesorici srpskog jezika i književnosti trebalo vreme da pored talenta prepozna šta sve Dunja još može i zna: -Dunja je jedno izuzetno pametno i talentovano dete. Potrebne su bile godine da shvatim šta sve ona nosi u sebi. Za sve je bilo potrebno vreme i rad sa njom. Meni je pomogao rad sa Dunjom oko časopisa “Polinfo” gde sam videla koliko zna i šta sve može da uradi. Dunja ima na čemu da bude ponosna na sebe. Za dobru decu se puno čuje pa se tako i među mojim kolegama o Dunji često priča.- kaže Branka Jovičić, profesor srpskog jezika i književnosti

Kada smo ušli u Dunjin razred, zatekli smo veselu atmosferu, sa svih strana su se čule reči podrške upućene Dunji. Profesor Stanko Milovanović nam je otkrio da Dunja čitava četiri sata nije ustala od stola, ona sve vreme sedi i crta: - Dunja se četiri sata nije pomerila sa mesta. Sve vreme radi. Iako joj ne predajem dugo, za nju mogu da kažem da je izuzetno vredna i da se ističe u razredu - kaže Stanko.

4959_2.jpg

Razred AT4/1 je jedan od boljih razreda u školi na šta razredni starešina Mira Tumbas ima zbog čega da bude ponosna:

-Kada me pitate za moje učenike iz odeljenja AT4/1, ja se samo nasmešim i toplina mi ispuni srce, jer mogu sve najlepše da vam kažem o njima. A tek kada me pitate za učenicu Dunju Bašić Palković, mogu slobodno da kažem da je ona prava učenica za primer i učenica sa kojom se ponosimo. Dunja je vredna, odgovorna, savesna, pedantna i precizna. Uvek je spremna da pomogne i objasni gradivo svima koji joj traže pomoć. Sve zadatke rešava na vreme i svakom problemu pristupa studiozno. Njeni radovi i crteži se nalaze na zidovima škole kao ugledni crteži. Osvojila je dva puta nagrade na međunarodnim takmičenjima sa svojim grafičim prikazima objekata I delova objekata. Na Republičkom takmičenju iz stručnih predmeta je postigla zapažene rezultate. Dunja je svestrana, izuzetno lepo crta pa čak i iz matematike i stručnih predmeta postiže izuzetne rezultate, njeni sastavi iz srpskog jezika i književnosti su nagrađeni. Pored toga je skroz odlična učenica iako smer arhitektonski tehničar nije ni malo lak i prilično je zahtevan.

Dunja rado odvoji vreme i za vannastavne aktivnosti , da bi usavršila svoje znanje ili da bi pripremila neke radove za školu. Lepo je poznavati Dunju, a tek je posebno zadovoljstvo biti odeljenski starešina i predmetni profesor tako dobroj učenici - sa velikim ponosom priča Mira Tumbas.

Postignuti rezultati:

Osnovna Škola:
Okružno takmičenje iz biologije – 2.mesto

Srednja škola:
Republičkom takmičenjenju iz građevinskih konstrukcija – 4.mesto
Republičkom takmičenju iz statike i otpornosti materijala - 3 godina- 7.mesto
Međunarodna konferencija učenika građevinske struke - 2 i 3 godina (obe godine je 3 mesto)
Učešće na optinskom međuškolskom takmičenju iz matematike - 2 godina
Ušešće na matematičkom takmičenju ,,Kengur" (svake godine)
Nagrada na Književnom konkursu ,,Gavran" organizovanog u okviru Festivala filmova horora i fantazije u Art bioskopu ,,Aleksandar Lifka" - 2015. i učešće na istom 2016. godine
Učešće na literarnom konkursu povodom Dana ljudskih prava 2015. i 2016. godine

Vanškolska takmičenja:
Dobijene razne nagrade i diplome, iz grafičarske tehnike, na međunarodnim likovnim konkursima u Indiji, Finskoj, Belarusiji, Makedoniji, kao i kod nas.

L. Marjanov

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja