Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Atletska 2016. godina bila je i u znaku Jovane Ilić
  Najbolja juniorka Srbije
  02.02.2017.

  Imali su ljubitelji atletike u Srbiji dosta razloga za slavlje u 2016. godini. Ipak, možda je mimo svih velikih rezultata seniora nekako prošli sjajni rezultati koje je ostvarila Jovana Ilić, atletičarka Spartaka. Ipak, da su rezultati ostali primećeni pokazale su i brojne nagrade, između ostalog i ona za najbolju juniorku Srbije po oceni Atletskog saveza.

  4935_1.jpg
  Jovana Ilić

  Da je 2016. godina zaista bila uspešna govori i Jovana, trenutno na školovanju u Americi.

  – Upravo tako, 2016. godina je bila najuspešnija u mojoj dosadašnjoj karijeri. Najbolji detalji su vezani svakako za četiri zlatne medalje na Prvenstvu Srbije. Bila sam najbolja u trkama na 100 i 200 metara, u štafeti 4x400 metara, kao i u troskoku. Tri medalje su stigle sa Balkanijade za juniorke, u troskoku, u trci na 200 metara i štafeti Srbije na 4x100 metara – ističe naša sagovornica.

  Ono što prvo upada u oči jeste svestranost, odnosno četiri titule sa Prvenstva Srbije.

  – Oprobala sam se u više disciplina, pa i troskoku, koji je bio nov za mene. Na kraju je sve ispalo fantastično. Trebalo je da se poklopi dosta kockica za takav rezultat. Bilo je tu dosta rada, napornih nastupa kada na jednom takmičenju treba pametno rasporediti snagu i svežinu. Ipak, želja za pobedom je bila najveći motiv, tako da problema nije bilo.

  Krajem godine stigle su i nagrade. Jovana je proglašena prvo za najbolju sportistkinju SDŽ Spartak, potom je bila druga juniorka Subotice, konačnoi najbolja juniorka države u izboru Atletskog saveza Srbije.

  – Nagrade koje su stigle mi mnogo znače, i to je sigurno najbolji način da se kruniše moja najuspešnija sezona u karijeri. Znam da to deluje kao kliše, ali nagrade sigurno daju novu motivaciju za rad.

  Početak godine doneo je selidbu i nastavak školovanja u Americi, na Internacionalnom univerzitetu Florda u Majamiju.

  – Odlučila sam se za takav potez još pre nekoliko godina i moji ciljevi su bili usmereni ka tome. Jednostavno, ovakav korak će mi mnogo pomoći u želji da bolje napredujem. Imaću izvanredne uslove, dobra je klima. Moći ću da uradim treninge koje u Srbiji, na žalost, nisam mogla. Naravno, raspust ću provesti u Srbiji, gde ću nastupati za Spartak i reprezentaciju Srbije.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja