Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.05.2017. Utorak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Privreda
Delegaciju opštine Sandviken iz Švedske primio gradonačelnik Bogdan Laban
Podsticaj Švedske mladim preduzetnicima Subotice
31.01.2017.

Zajednički projekti Subotice i opštine Sandviken iz Švedske doneće rezultate obema stranama, u podsticanju preduzetništva i oblasti političkog i društvenog delovanja

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima, primio je u utorak, 24. januara, delegaciju opštine Sandviken iz Švedske i Kerstin Almen , predsednicu Gradskog veća Sandvikena, a razgovarali su o projektu koji ima cilj da podstakne preduzetništvo i učešće žena u ekonomskom i političkom odlučivanju.

4929_1.jpg

-Projekat je planiran da bude okončan za tri godine, da pomogne stvaranju uslova da se spreči odlazak mladih iz Subotice, zajedničkim poslovima i projektima zapošljavanja u Subotici i Sandvikenu, istakla je Kerstin Almen.

Zanimljivo je da ovaj projekat podrazumeva zajedničke projekte aktera vlasti i najvećih opozicionih stranaka. U Subotici je u te projekte uključen u ime Skupštine grada, Saša Vučinić, novoizabrani predsednik GrO Demokratske stranke, a poruka je da vlast i opozicija traže zajednička rešenja za uspešniji rad privrede.

Program je odobrila Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), koja je ocenila da Subotica i Sandviken imaju konkretnu i uspešnu saradnju u prethodnom periodu.-Pilot-projekat predvideo je razvoj preduzetništva, sa ciljem da se mladi zadrže u našim lokalnim samoupravama i žene uključe u političko odlučivanje, rekao je Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog okruga.

Načelnik Kancelarije za evropske poslove opštine Sandviken, Anders Landel, rekao je da se mogu očekivati rezultati u realizovanuu projekata , koje Subotica i Sandviken nastavljaju intenziviranjem saradnje započetu pre dve godine.- Mladi privrednici dobiće podršku u obe lokalne samouprave i na taj način pomoćićemo otvaranju novih radnih mesta. Cilj nam je da u Subotici i Sandvikenu podstaknemo mlade da ostanu u gradovima u kojima su rođeni i školovani, a među prioritetima nam je i da podstaknemo mlade žene da aktivnije učestvuju u privrednom i političkom životu, a sve će to da intenzivira ekonomsku saradnju između dve lokalne samouprave, rekao je Landel.

Zagorka Panić, menadžer Subotice, kaže da će menadžment Grada učestvovati u realizaciji ovog projekta, te da će uspešnim završetkom projekta stvoriti mogućnosti i za buduće projekte. Kako je rečeno u izjavi novinarima, Subotica i Sandviken dele isti problem, veliki odliv mladog i obrazovanog stanovništva. Delegacija Subotice posetiće Sandviken, u prvoj polovini godine, a najavljeno je da će na subotičkom Sajmu privrede u junu svoje proizvode predstaviti i i nekoliko preduzeća iz Švedske.

N.H.K.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja