Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.07.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  26 godina uspešnog rada Poliklinike Badawi
  Kvantna medicina - iskorak 21. veka
  31.01.2017.

  Dr Mohamed Badawi i Dr Marija Krmpotić Badawi, vlasnici poznate subotičke "Poliklinike Badawi", sa 39 godina lekarskog iskustva, odlučili su se da osnuju prvu privatnu polikliniku u Vojvodini 1991. godine. "Poliklinika Badawi" svake godine napreduje u znanju, tehnologijama i u kvalitetu pružanja usluga, a kao poseban iskorak, ističe se primena kvantne medicine, koja je progresivan trend medicinskih dostignuća u ovom veku, a retko je gde zastupljena u pružanju usluga.

  4927_1.jpg

  Dr Marija Krmpotić Badawi i njen suprug dečiji lekar dr Mohamed Badawi, proslavili su 14. decembra prošle godine 39 godina uspešne lekarske prakse.Počeci "Poliklinike Badawi" vuku korene od 1991. godine, kada je osnovana kao "Ambulanta opšte prakse i akupunkture".

  Koliki je izazov bio stalno raditi i napredovati u svom poslu, a stići do najsevremenijih medicinskih otkrića, otkrila nam je dr Marija K. Badawi.

  Lekar uči dok je živ

  Dr Marija K. Badawi kaže da je u svojoj dugogodišnjoj lekarskoj praksi bila suočena sa brojnim izazovima, te da je već nakon pet godina bavljenja lekarskim poslom krenula "neobičnim putevima", vođena motom da "lekar uči dok je živ".

  - Nakon završetka Medicinskog fakulteta, sam vrlo brzo u svojoj lekarskoj praksi otkrila, da ono što sam učila na fakultetu nije dovoljno, što je i u redu. Lekar uči celog života, ali ono što sam ja zaključila je, da se ne mogu pomiriti sa tim da kada mi pacijent dođe sa migrenom, dam mu samo lek nakon pregleda, niti sa tim da recimo alergije i alergijske kijavice lečim lekovima dok traje sezona cvetanja i slično. To nisu bila rešenja za mene kao lekara. Tako sam u svom putu traganja, vrlo brzo, na moju sreću, naišla na akuputkturu i na kinesku filozofiju shvatanja zdravlja i bolesti. Akupuntkura je zaista ponudila fenomenalna rešenja mojim pacijentima. S akupunkturnim lečenjem sam sve više pomagala pacijentima. Kako je vreme prolazilo, još uvek je ostajalo određenih stanja i bolesti kojima akunpuktura nije davala zadovoljavajuće rezultate, tako da sam ja otišla dalje u tom traganju. Nakon 25 godina rada poliklinike, stigli smo dotle, da imamo holističku ordinaciju koja je korak ispred svega što imamo. Ona je spoj oficijelne i alternativne odnosno holističke medicine i po tome je naša poliklinika zaista jedina u zemlji gde pod jednim krovom postoji oficijelna medicina i holistička ordinacija - kaže dr Badawi.

  Holistička ordinacija obuhvata i usluge akunputkure, Catgut embedding-a, refleksoterapije, masaže, kvantne medicine - SCIO, svetlosne terapije, kolor terapije, magneto terapije, aqua detox-a, zapper detox-a, Bahovih cvetnih lekova, tehnike emocionalne slobode, Budwig protokola, homeopatije i drugih tretmana i procedura.

  Kvantna medicina - SCIO "očitava" svaki delić tela

  U "Poliklinici Badawi", kvantna medicina koja radi u okviru holističke ordinacije, posebno je zanimljiva i korisna pacijentima, ali i lekarima. Dr Marija K. Badawi objašnjava da je SCIO kompjuterski sistem započeo svoju praksu u svemirskoj agenciji NASA, jer se tamo prvo koristio, kako bi se ustanovilo da li su astronauti u perfektnoj zdravstvenoj formi. "Poliklinika Badawi" je jedna od retkih u Srbiji koja poseduje SCIO sistem pregleda, a zašto ga nema u mnogim drugim ordinacijama i koje su njegove neizmerive prednosti u dijagnostici i lečenju, objašnjava dr Badawi.

  - SCIO sistem, koji naša poliklinika kao jedna od retkih u Srbiji ima, za sada je još uvek relativno nova oblast za lekare, za studente i profesore na fakultetima, dakle samo lično interesovanje pojedinca lekara dovodi vas do SCIO-a. O njemu se mora mnogo učiti, jer spada u oblast biofizike, morate savladati savremenu kompjutersku logiku i prilično je skup. Sam aparat je zaista idealan predstavnik kvantne medicine zato što u jednom aparatu, u jednom programu, u jednom sistemu, on odrađuje dijagnostičko-terapijsku proceduru. Većina drugih aparata zapravo nemaju spoj dijagnostike i terapije, a SCIO ga ima. SCIO u toku jedne seanse očita sva odstupanja čovekovog organizma na svim nivoima, nakon toga se aplikuju određene terapije kojih ima preko 300 vrsta u jednom sistemu i naravno one najvažnije su na vrhu primene. Ovde je pristup strogo individualni i ne postoje dva čoveka koji će imati istu kliničku dijagnozu i koji na isti način mogu biti lečeni. Ovim aparatom se dakle očitavaju i ona čovekova stanja koje oficijelna medicina ne može da očita, kao naprimer meridijanski sistem za akupunkturu, čakre, aura i druge. To se ne može očitati ni rentgenom, ni magnetnom rezonancom, a SCIO to može. Kvantna medicina je medicina 21. veka. Ona meri takve deliće našeg tela i funkcija našeg tela kakve ranije nisu bile detektovane, znanja jesu postojala, ali nisu aparati koji bi to primenili, a sada imamo spoj starog i novog, što je i glavna specifičnost SCIO-a - ističe naša sagovornica.

  U "Poliklinici Badawi" rade i pedijatrijska ordinacija, ginekološka, kardiološka ordinacija, pružaju se usluge gastroenterologa, obavlja ultrazvuk, dopler, EMNG, ELLMAN, endokrinologa, neurologa i neuropsihijatra. Takođe, poliklinika pruža građanima mogućnost ortopedskog pregleda, usluge iz oblasti hirurgije dojke, postoji psihološko savetovalište, holistička ordinacija, Budwig protokol, rade i ostali specijalisti poput radiologa, pulmologa, vaskularnog hirurga, interniste, urologa, nefrologa, dermatologa i drugih. Obezbeđeno je i previjanje i pregled u kućnim uslovima, terensko davanje inekcija, infuzije. Radno vreme je od ponedeljka do petka od 7 do 19, a subotom od 7 do 13 časova. Adresa je Jelene Čović 28.

  U "Poliklinici Badawi" najavljuju i nova dostignuća i prezentacije, pa će tako 3. februara na Otvorenom univerzitetu u 16 časova, biti nastavljena predavanja "Škole zdravlja" gde će biti prezentovan i Aura skener. To je još jedan savremeni aparat koji pruža najsavremenijom tehnikom uvid u čovekovo kompletno zdravstveno stanje. 22. i 23. aprila u hotelu "Galleria", "Poliklinika Badawi" će održati "II Sajam zdravlja alternativne medicine", gde će se prvenstveno proširiti znanja i informacije o holističkom pristupu i terapijama. Ove godine, kako kažu u Poliklnici "Badawi", Sajam je malo drugačije zamišljen, trajaće dva dana, a biće organizovan uporedo sajamski deo i predavanja u salama hotela. All Star predavanje u subotu će održati dr Ana Gifing, vodeći autoritet u regionu za hrono ishranu. Sajam i ove godine ima podršku Grada, kao i stratešku podršku Hotela "Galleria" i "Ordinacije dr Gifing, Centar za hrono ishranu" iz Beograda.

  Zakon usvojio tradicionalnu medicinu kao zvaničnu

  Prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti Ministarstvo zdravlja je prihvatilo tradicionalnu medicinu kao zvanični način lečenja i unapređenja zdravlja i u državnim i u privatnim zdravstvenim ustanovama. Naime, u decembru 2007. godine, Ministarstvo zdravlja Srbije je objavilo Pravilnik o bližim uslovima, načinu i postupku obavljanja metoda i postupaka tradicionalne medicine u zdravstvenoj ustanovi i privatnoj praksi. U skladu sa tim, pod metodama dijagnostike i lečenja tradicionalne medicine podrazumevaju se: ajurveda, akupunktura i srodne tehnike, tradicionalna kineska medicina, homeopatija i srodne tehnike, fitoterapija, kvantna medicina i srodne tehnike, kiropraksa i primenjena kineziologija, makrobiotika, tradicionalna domaća medicina. U metode rehabilitacije koje su priznate spadaju apiterapija, aromaterapija, či gong vežbe, duhovna energetska medicina, energetska terapija reiki, detekcija štetnih zračenja, yoga vežbe, porodični raspored, tai či čuan vežbe. Metoda dr Baha i Bahove Cvetne Esencije navedene su u grupi Homeopatija i srodnih metoda.

  Uskoro otvaranje "Ogledalo objekta"

  Ove godine u proleće, kapaciteti "Poliklinike Badawi" biće prošireni, tako što će se izgraditi novi deo - "Ogledalo objekat". Novim objektom poliklinika će proširiti usluge u smislu da će dobiti mesta da angažuje rad očnog lekara, otvoriti apoteku, prodavnicu zdrave hrane, obezbediti rad dodatnog stomatologa, holističku ordinaciju koja će se takođe proširiti, kao i oficijelnu medicinu kao stub celog Projekta. Time će, ističu u "Poliklinici Badawi" na jednom mestu korisnici moći da obave sve preglede, i koriste sve usluge, jedno za drugom, što će im uštedeti pre svega vreme.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja