Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Obrazovanje
Jovana Gatarić, učenica OŠ “Miloš Crnjanski”
“Znam da će mi znanje trebati”
29.01.2017.

Jovana Gatarić je učenica šestog razreda OŠ “Miloš Crnjanski” u Subotici. Računanje je zavolela još u zabavištu a matematiku kao predmet kod svoje učiteljice Zorice Stipić sa kojom je otišla na svoje prvo takmičenje u trećem razredu. Pored škole, Jovana nalazi vremena da pohađa i mnoge aktivnosti kao što su hor, karate, voli da šije i da piše pesme.
4920_1.jpgRedovan je učenik Muzičke škole, smer violina kod profesora Kiš Zoltana. Ipak, matematiku najviše voli. Voli da računa i sve što ima veze sa brojevima ona uspešno savlada. Zadaci u školskom gradivu joj ne predstavljaju nikakav problem i ona ih sa lakoćom rešava. Izazov joj je da radi takmičarske zadatke. Ponosna je na svaki svoj uspeh: - Kada osvojim neku nagradu osećam se ponosno jer znam da sam sve sama svojim trudom postigla. Činjenjica da stičem znanje me motiviše da idem napred. Znam da će mi znanje što imam koristiti u budućnosti. Trenutno se spremam za takmičenja i cilj mi je da stignem do Republičkog.- kaže Jovana

Nastavnici koji predaju Jovani su ponosni na nju i gledaju je kao sledećeg učenika generacije: - Ponosna sam što je Jovana u mom razredu. Sa njom je beskrajno interesantno raditi. Njena interesovanja su na svim poljima vrlo izražena. U svemu, ona pronalazi dubinu. Vaspitanje, kultura i komunikacija su joj na vrlo visokom nivou. Jovanu gledam kao učenika generacije.- kaže Jovanin razredni starešina Katarina Martinov koja joj je i nastavnik matematike i fizike.

4920_2.jpg
Jovanin prvi koncert

Jovanini nastavnici, sem uspeha, poštuju i njene karakterne crte. Marta Ardalić, nastavnik engleskog jezika ističe: -Jovana je vredna, borbena i mnogo se trudi. Cenim kod nje što je vrlo odgovorna i kada treba da odgovara, ona mene traži po školi a ne ja nju što je čest slučaj sa drugim đacima.- kaže Marta a na priču se nadovezuje i Jovanina nastavnica tehničkog Miljana Govlja: - Jovana je vredna, ambiciozna i vrlo uporna devojčica. Kod nje vidim veliki potencijal i sigurna sam da će i ove godine da uspe na takmičenjima. - kaže Miljana

Pored svih obaveza, Jovana ima malo vremena da se druži i to joj je jedino žao. Kada je slobodna voli da ode na klizanje a najviše vremena provodi sa svojim starijim bratom koji joj pored cele porodice predstavlja najveću podršku u svemu.

„ Subotičke novine” će svakog broja na ovim stranicama predstaviti dva učenika, iz srednjih i osnovnih škola u Subotici, koji su postigli primećene rezultate.

Postignuti rezultati

Školska 2013/14 godina

takmičenje “Kengur bez granica”- pohvala za zapažene rezltate

školska 2014/15 godina
matematika
opštinsko takmičenje – pohvala
okružno takmičenje -pohvala
“Kengur bez granica” - pohvala

školska 2015/16
matematika
opštinsko takmičenje – 1.mesto
okružno takmičenje – 1.mesto
tehničko i informatičko obrazovanje
okružno takmičenje – 2.mesto
republičko takmičenje- pohvala za
učešće
srpski jezik
školsko takmičenje recitatora- 3.mesto

L. Marjanov

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja