Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Jovana Gatarić, učenica OŠ “Miloš Crnjanski”
  “Znam da će mi znanje trebati”
  29.01.2017.

  Jovana Gatarić je učenica šestog razreda OŠ “Miloš Crnjanski” u Subotici. Računanje je zavolela još u zabavištu a matematiku kao predmet kod svoje učiteljice Zorice Stipić sa kojom je otišla na svoje prvo takmičenje u trećem razredu. Pored škole, Jovana nalazi vremena da pohađa i mnoge aktivnosti kao što su hor, karate, voli da šije i da piše pesme.
  4920_1.jpgRedovan je učenik Muzičke škole, smer violina kod profesora Kiš Zoltana. Ipak, matematiku najviše voli. Voli da računa i sve što ima veze sa brojevima ona uspešno savlada. Zadaci u školskom gradivu joj ne predstavljaju nikakav problem i ona ih sa lakoćom rešava. Izazov joj je da radi takmičarske zadatke. Ponosna je na svaki svoj uspeh: - Kada osvojim neku nagradu osećam se ponosno jer znam da sam sve sama svojim trudom postigla. Činjenjica da stičem znanje me motiviše da idem napred. Znam da će mi znanje što imam koristiti u budućnosti. Trenutno se spremam za takmičenja i cilj mi je da stignem do Republičkog.- kaže Jovana

  Nastavnici koji predaju Jovani su ponosni na nju i gledaju je kao sledećeg učenika generacije: - Ponosna sam što je Jovana u mom razredu. Sa njom je beskrajno interesantno raditi. Njena interesovanja su na svim poljima vrlo izražena. U svemu, ona pronalazi dubinu. Vaspitanje, kultura i komunikacija su joj na vrlo visokom nivou. Jovanu gledam kao učenika generacije.- kaže Jovanin razredni starešina Katarina Martinov koja joj je i nastavnik matematike i fizike.

  4920_2.jpg
  Jovanin prvi koncert

  Jovanini nastavnici, sem uspeha, poštuju i njene karakterne crte. Marta Ardalić, nastavnik engleskog jezika ističe: -Jovana je vredna, borbena i mnogo se trudi. Cenim kod nje što je vrlo odgovorna i kada treba da odgovara, ona mene traži po školi a ne ja nju što je čest slučaj sa drugim đacima.- kaže Marta a na priču se nadovezuje i Jovanina nastavnica tehničkog Miljana Govlja: - Jovana je vredna, ambiciozna i vrlo uporna devojčica. Kod nje vidim veliki potencijal i sigurna sam da će i ove godine da uspe na takmičenjima. - kaže Miljana

  Pored svih obaveza, Jovana ima malo vremena da se druži i to joj je jedino žao. Kada je slobodna voli da ode na klizanje a najviše vremena provodi sa svojim starijim bratom koji joj pored cele porodice predstavlja najveću podršku u svemu.

  „ Subotičke novine” će svakog broja na ovim stranicama predstaviti dva učenika, iz srednjih i osnovnih škola u Subotici, koji su postigli primećene rezultate.

  Postignuti rezultati

  Školska 2013/14 godina

  takmičenje “Kengur bez granica”- pohvala za zapažene rezltate

  školska 2014/15 godina
  matematika
  opštinsko takmičenje – pohvala
  okružno takmičenje -pohvala
  “Kengur bez granica” - pohvala

  školska 2015/16
  matematika
  opštinsko takmičenje – 1.mesto
  okružno takmičenje – 1.mesto
  tehničko i informatičko obrazovanje
  okružno takmičenje – 2.mesto
  republičko takmičenje- pohvala za
  učešće
  srpski jezik
  školsko takmičenje recitatora- 3.mesto

  L. Marjanov

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja