Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.05.2017. Ponedeljak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Obrazovanje
Miloš Pajić, učenik OŠ “Kizur Ištvan” u Subotici
Trud se uvek isplati
25.01.2017.

„Subotičke novine” će svakog broja na ovim stranicama predstaviti dva učenika, iz srednjih i osnovnih škola u Subotici, koji su postigli primećene rezultate.

Miloš Pajić je učenik 7b razreda OŠ ”Kizur Ištvan” u Subotici. Kada je krenuo u prvi razred, još nije znao da čita i piše a već je sa svojim tatom rešavao zadatke iz matematike. Njegova učiteljica Tatjana Parag je brzo primetila Milošev talenat i poslala ga je na njegovo prvo takmičenje iz matematike na kojem je odmah osvojio nagrade – drugo mesto na opštinskom pa odmah zatim i drugo mesto na okružnom takmičenju. Uspeh na prvom takmičenju mu je bio veliki podstrek da nastavi dalje jer je došao do zaključka da se trud uvek na kraju isplati i da je osećaj koji ima nakon svog uspeha nezamenjiv.

4903_1.jpg
Miloš na času matematike

Danas se za takmičenja sprema sa svojom nastavnicom iz matematike Jasminom Milanković i nastavnicom iz fizike Gordanom Matuš. U petom razredu mu je pred takmičenje iz biologije pomogla nastavnica biologije Milina Šuica. Podrška koju dobija od porodice, nastavnika i drugara mu mnogo znači: - Prelep je osećaj kada osvojim neku nagradu. Tada znam da nisam uzalud radio. Spremanje za takmičenja nisu uvek laka ali činjenica da su uz mene moja porodica, nastavnici i prijatelji mi mnogo olakša prolazak kroz sve faze takmičenja. Ovogodišnji cilj mi je da prođem na republičko takmičenje. Neće biti lako ali trudiću se.”- kaže Miloš

4903_2.jpgO Milošu se u školi mogu čuti samo pohvale. Drugari iz Miloševog razreda smatraju da je Miloš jako dobar drug a razredni starešina Ljiljana Vlaović, profesor engleskog jezika i književnosti, sa ponosom ističe: -O njemu mogu reći samo najlepše. On je jedno vrlo pametno i dobro dete, vrlo drago dete. Odličan je učenik i nema te oblasti, tog predmeta koji mu ne ide dobro, tj. odlično. Vrlo je pažljiv na nastavi, aktivan. Sve obaveze izvršava na vreme i ne uči samo za ocenu, već uči zato što ga to zanima. Učestvuje na mnogim takmičenjima i raznim aktivnostima koje škola organizuje. Vrlo je društven i omiljen u razredu. Sa njim se svi rado druže. Lepo je vaspitan i uvek uljudan prema svima.Zaista je privilegija imati ga za učenika i biti mu odeljenski starešina.

Lazarela Marjanov

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja