Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 16.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Ljudi
  U Velikoj većnici Grdske kuće, 14. januara održan Novogodišnji humanitarni koncert
  Veličanstven koncert hora „Sveti Roman Melod” - za Malu Ivu
  24.01.2017.

  Subotički crkveni hor „Sveti Roman Melod“ 14. januara uveče, u Velikoj većnici Gradske kuće održao je veličanstven Novogodišnji humanitarni koncert, a ove godine prikupljena sredstva uputiće oboleloj devojčici Ivi Zvekić, kojoj je neophodna transplantacija koštane srži.

  Mešoviti hor pri Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, pod dirigentskom upravom Dragane Nikolić, na veličanstvenom koncertu je izveo repertoar duhovnih i svetovnih kompozicija. Gosti koncerta su bili Garden kvartet, Kamerni sastav Subotičke filharmonije i vokalni ansambl iz Subotice. Subotičani su se odazvali u velikom broju, koliko zbog humanog cilja toliko i zbog sjajnog koncerta.

  4901_1.jpg 

  Pravu lekciju humanosti pokazali su ranije i drugi, koji su pomogli da se prikupe značajna sredstva za lečenje subotičke devojčice, a samo u okviru humanitarne akcije „Deda Mraz deci, deca Ivi Zvekić“ prikupljeno je 820.000 dinara, namenjenih za Ivino lečenje, u borbi sa leukemijom. Tu akciju prikupljanja novca, tokom decembra organizovalo je Udruženje građana „Roditelji Subotice“, koji su od svakog novogodišnjeg paketića, koji je koštao 400 dinara, 200 dinara namenili za pomoć Ivi.

  Više preduzeća je podržalo akciju, dajući svoje proizvode ili usluge besplatno ili sa značajnim rabatima, a volonteri Kancelarije za mlade pomogli su pakovanje velikog broja paketića.

  Osim paketića, tokom decembra po vrtićima su organizovani i vašari prodaje novogodišnjih ukrasa, koje su deca sama napravila, a sredstva od prodaje su takođe bila namenjena maloj Ivi. Masovnosti akcije doprineo je i Centralni savet roditelja PU „Naša Radost”, koji su kupovinom humanitarnih paketića za svoju decu i ukrasa na vašarima, pomogli da akcija ima rezultat iznad očekivanog.

  Iva je trenutno u Bolonji, a za transplantaciju koštane trži čeka se donor, dok je za operaciju potrebno prikupiti oko 90.000 evra. Do sada je prikupljeno više od polovine potrebnog novca.

  Pomozimo Ivi

  Za lečenje Ive Zvekić možete pomoći, tako što ćete ukucati 201 i poslati SMS poruku na 3030.

  Uplata na dinarski račun može se izvršiti na broj 160- 449162-17

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja