Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.05.2017. Utorak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Privreda
Panel diskusija u organizaciji RRA „Panonreg” Subotica na Otvorenom univerzitetu
„Kako banke pljačkaju građane, privrednike i državu“
21.01.2017.

RRA „PANONREG“ Subotica u okviru svojih aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva organizuje panel diskusiju na temu „Kako banke pljačkaju građane, privrednike i državu“. Skup će okupiti menadžere mikro, malih i srednjih preduzeća, kao i sve druge zainteresovane građane koji imaju poteškoća sa razumevanjem finansijskog tržišta i eventualno, vraćanjem kredita bankama. Panel će se održati 28. janura 2017. (subota), sa početkom u 10:00 sati, na Otvorenom univerzitetu u Subotici, Trg cara Jovana Nenada 15, sala 213, 1. sprat.

4890_1.jpg09:30 – 10:00 Registracija učesnika

10:00 – 10:10 Pozdravna reč – Milan Maličević, v.d. direktor RRA „Panonreg“, Subotica 10:10 – 11:30 Izlaganje gosta panela - Zoran Tasić, revizor, sudski veštak i rizik menadžer 11:30 – 13:00 Dijalog / polemika panela sa govornicima

Tema panel diskusije: Pet načina kako banke putem kredita, kršeći zakon o obligacionim odnosima, pljačkaju građane, privrednike i državu Srbiju:

1. Nezakonito je kredit dobijen kao keš u dinarima vezati valutnom klauzulom za evre, švajcarce, a to banke kod nas rade, na osnovu tzv. valutnih klauzula,

2. Nezakonito je obračunavanje zakonske zatezne kamate pre krajnjeg roka dospeća kredita, a to banke kod nas rade,

3. Nezakonita je naplata raznih naknada na kredit, a to banke kod nas rade,

4. Nezakonita je naplata raznih provizija na kredit, a to banke kod nas rade,

5. Nezakonito je samovoljno menjanje kamatne stope tokom korištenja kredita u skladu sa aktima i poslovnom politikom.

Cilj panela da se učesnici upoznaju sa mogućim pravima, da u sudskom postupku dobiju presude o apsolutnoj ništavosti svih kredita koje su banke davale na ovaj način. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se odazovu pozivu i svojim prisustvom i aktivnim učešćem pridonesu rešavanju dilema oko funkcionisanja finansijskog tržišta, navodi se u pozivu RRA „Panonreg” Subotica.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja