Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Sport
  Subotički fudbaler ostvario značajan inostrani transfer
  Antić u Francuskoj
  17.01.2017.

  Dušan Antić, mladi subotički fudbaler (rođen 2000. godine), ostvario je značajan inostrani transfer. Mladi golman će u narednih pet sezona braniti boje Amiena iz Francuske, trenutno sedmoplasirane ekipe u Drugoj ligi Francuske.

  – Prezadovoljan sam uslovima u Amienu! Prvenstveno zbog uslova u kojima treniramo, a pogotovo time što sam zadovoljio kriterijume prvog tima. Ovde je jako teško ući u prvi tim, pogotovo u mojim godinama. Najmlađi sam igrač u klubu osnovanom još 1901. godine, i trudiću se da dam sve od sebe da opravdam poverenje, kako Amiena koji mi je ukazao šansu, tako i mog menadžerskog tima kojie me je preporučio ovom klubu – ističe Dušan za „Subotičke novine”, pa nastavlja:

  4872_1.jpg
  Na terenu FC Amien uskoro i dokazivanja

  – Braniću i za „B” tim, kao i tim do 19 godina, godine mi to omogućavaju, a meni je upravo cilj da imam što više utakmica. Tim do 19 godina se takmiči u Prvoj ligi Francuske u toj generaciji, i to sigurno nosi veliki izazov za dokazivanje. Presrećan sam i što ću raditi sa trenerom golmana prvog tima Olivijeom Lagardom i golmanom prvog tima Rezisom Gurtnerom. Od njih ću sigurno mnogo da naučim, a utakmice su tu da steknem iskustvo.

  Svoju fudbalsku karijeru Dušan je počeo u Spartaku, u selekciji petlića, talenat je brzo prepoznat, pa je karijera u mlađim kategorijama nastavljena prvo kroz Crvenu zvezdu, potom i Partizan.

  – Prve golmanske korake sam napravio uz Nikolu Dakića sa kojim sam redovno trenirao i koji je postavio temelje moje igre. Naravno, u tom periodu sam radio i sa trenerom prve ekipe Spartaka Mustafom Peštalićem, od koga sam mnogo naučio. Ako je Dakić bio prvi stub moje dosadašnje karijere u mlađim selekcijama, onda je Živan Ljukovčan sigurno drugi. On je me „skautirao” i preporučio Crvenoj zvezdi. Tako je, nakon tri godine u Spartaku, stigao poziv, na preporuku legende Zvezde, da nastupim za crveno- bele. Godinu dana sam branio u selekciju mlađih pionira, a sezonu smo završili titulom.

  Iako se čini da je teško zameniti crveno-beli dres crno-belim bojama, želja za daljim napretkom je olakšala tu misiju našem sagovorniku.

  – Iz Partizana je stigla ponuda koja nije mogla da se odbije. Čim sam prešao u Partizan stigla je titula, a ponosam sam što sam odbranio penal za šampionsku titulu kod pionira. U Partizanu su se ređali uspesi, osvojili smo drugo mesto na velikom turniru, „Coca cola” kupu u atini, na putu do finala sam odbranio tri penala Panatenaikosu, a u finalu smo umalo iznenadili Mančester siti od koga smo poraženi sa 2:3. Igrao sam i za stariju generaciju, osvojili smo jak turnir u Skoplju, a potom i titulu prvaka Srbije.

  Nastavak razvoja prošao je pod budnim okom još jednog vrhunskog trenera golmana, Tome Savića.

  – Reč je o jednom izuzetnom stručnjaku, napoznatijem po saradnji sa Radomirom Antićem i osvajanjem titula sa Atletiko Madridom. Ti treninzi su bili veoma naporni, ali su možda bili i prekretnica. Ipak, čovek je stvorio pedesetak reprezentativaca širom sveta i znao sam da rad sa takvim stručnjakom može samo dobro da mi donese. I zaista, trud se isplatio, i počele su da stižu ponude iz inostranstva. Ne smem ni da izostavim ni rad sa Aleksandrom Sarićem, takođe odličnim trenerom golmana. Zainteresovani su bili Lester, Aston Vila, bilo je ponuda i iz Italije, ali je iz Francuske stigla najbolja. Ponudu smo prihvatili, pre svega zbog uslova za dalji razvoj. Amienova akademija fudbala je jedna od najjačih u Francuskoj, i uvek praćena od strane mendžera iz Engleske i celog sveta. Oni su mi ponudili petogodišnji ugovor, priključili su me prvom timu, čime sam postao i njihov najmlađi igrač – dodaje Dušan.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja