Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Privredni uspeh Auto kuće Alfa, koji je obeležio kraj minule godine
  Milan Jerinkić otvorio Mazdin auto salon
  12.01.2017.

  Kraj minule godine u Subotici je obeležilo više rezultata subotičkih privrednika, a među njima je i privredni uspeh Auto kuće Alfa, Milana Jerinkića, koja je zvanično otvorila Mazdin salon, pa će Subotičani u centru Grada imati priliku da biraju automobil renomiranog proizvođača iz Japana, prema svojoj potrebi i želji.

   4850_1.jpg

  Auto kuća Alfa, Mazdin je partner sedam godina, od 2009. godine, a novootvoreni Salon potvrda je i da japanski proizvođač Suboticu vidi kao jedan od centara Srbije i Vojvodine. Veliku investiciju otvaranja Mazdinog salona Alfa kuća je završila u rekordnom roku, a svaka nova investicija i zapošljavanje pozitivan je signal za svaki Grad u Srbiji.

  4850_2.jpg
  Sa otvaranja nove investicije - Mazdinog salona

  —Uspeh čini porodica pa kolektiv, potrebno je to sve uskladiti, spojiti i vredno i marljivo raditi, a tada uspeh ne izostaje, poruka je subotičkog privrednika Milana Jerinkića, pred Novu godinu, prilikom otvaranja Mazdinog salona automobila u centru Grada, u ulici Jovana Mikića, u sklopu Auto kuće Alfa.

  Objekat je započet pre šest meseci, rekonstruisan je stari objekat, koji je delom srušen, a na tom mestu sagrađena je savremeni objekat od 712 kvadrata, rekonstruisano je i ostalih 1200 kvadrata, pa je novo zdanje Poslovnog centra zasenilo izgledom taj širi centar Grada, što Jerinkić ocenjuje značajnim doprinosom reprezentativnosti naših poslovnih subotičkih objekata.

  —Novi objekat je urađen po svetskim standardima i očekujemo uskoro pasoš C kategorije, energetske efikasnosti, rekao je Jerinkić, dodajući da ovu priliku smatra trenutkom, da kao predsednik Udruženja poslodavaca Suboptice oceni, da je veoma važno podržati mere Vlade, jer se oseća bolji privredni ambijent, koji je doprineo da se ove godine ostvari rast od 3 posto.

  —Mi poslodavci u Subotici imamo i veći rast, a očekujemo da se u narednoj godini Vlada još više okrene domaćim proizvođačima, kako bi se svi pozabavili brendiranjem Srbije, da ponudimo svetskim proizvoćačima naše brendove, da dođe do povećanja plata u ovoj godini i da otvorimo još više radnih mesta. Mi smo otvorili deset, a očekujemo da ćemo narednih godina smanjenjem sive ekonomije, smanjenjem poreza i većim subvencijama imati još veće rezultate, kazao je Jerinkić.

  Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj zvanica, predstavnici rukovodstva Grada i Pokrajine, političkog i javnog života Subotice i republike, predstavnik ambasade Japana, mnogi privrednici Subotice i gosti, među kojima je bio i subotički zlatni olimpijac Davor Štefanek, koji je pohvalio udobnost izložene japanske lepotice, najnovijeg modela automobila tog brenda. Svečanom otvaranju su prisustvovali i potpredsednik Vlade Vojvodine Ivan Đoković, državni sekretar dr Nenad Ivanišević, prvi sekretar ambasade Japana Josiku Mikano, direktorica Mazde za jugoistočnu Evropu Renata Jaketić, generalni direktor Voda Vojvodine Slavko Vrnčić, načelnika SBO Dragi Vučković, predsednik Foruma Poslodavaca Srbije Makso Đukić, predsednik RPK Slobodan Vojinović, Srđan samardćiž iz Gradske uprave i brojni drugi gosti.

  —Juče, danas, sutra, kako se to moderno danas prezentuje, počeli smo juče, pre 20 godina, imali smo ideju i viziju, bilo nas je dvoje, pa troje, a danas nas je 62. u preduzeću. Uspeli smo zato što smo naporno radili, verovali smo u uspeh, uprkos i nekim padovima, ali uz dosta znanja i iskustva naših kadrova i zaposlenih, sve je rezultiralo ozbiljnom firmom. Zašto Mazda. Radili smo tokom godina više brendova, krenuvši od Zastave, preko Fijata, Lade, Citroena, Suzukija Hjundaija i sada stigli do proizvođača Mazde. Izuzetno smo zadovoljni poslovno , što zastupamo Mazdin svetski brend, koji je sada već u premijum segmentu, podsetio je prisutne Milan Jerinkić, direktor Auto kuće Alfa, zahvalivši se gostima koji dali značaj svojim prisustvom otvaranju Salona, ali i izvođačima radova i projektantima, najavivši da je odmah dobijena i upotrebna dozvola.

  Predsednik SBO-a Dragi Vučković je ispred Grada preneo poruku da ovakav reprezentativan objekat služi na ponos Subotici ali i takvom proizvođaču kao što je Mazda, jer je subotički privrednik Jerinkić pokazao koliko inventivno i hrabro može domaći preduzetnik da realizuje tako ozbiljnu investiciju, kojom je bogatiji i Grad Subotica.

  Nenad Ivanišević, državni sekretar je rekao, da je sa zadovoljstvom sarađivao sa preduzećem Alfa, a da je „važna osvrta saradnja poslodavaca, koji imaju veliku podršku i Ministarstva i Vlade, i to svaki preduzetnik koji zapošljava radnike, ko plaća doprinose i poreze”.

  Poslovna celina Mazdinog Salona je zaokružena i pratećim modernim objektima, a uskoro se očekuje i otvaranje šaltera na kojem će moći da se regulišu i administrativne stavke oko kupovine i svih vrsta uplata.

  Da se zna!

  Na svečanosti je organizovan i prigodan muzički program, a vaćno je istaći da su veoma ukusne i primamljive kanapee na koktelu koji je usledio posle zvaničnog dela otvaranja pripremili su učenici Srednje ekonomke škole, pod neprestanom pažnjom njihovog učitelja.

  Nada Harminc Karanović

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja