Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Paketići za četiri vrtića koji pohađaju Romi
  Obrazovanje je preduslov za izlazak iz siromaštva
  04.01.2017.

  Decembar je mesec koji najviše vole naši najmlađi sugrađani. U prazničnoj euforiji i dočeku Nove godine mališani se najviše raduju dodeli novogodišnjih paketića. Grad Subotica je pred novogodišnje praznike obradovao mališane vrtića koje pohađaju uglavnom romska deca. Mališani iz vrtića „Zvezdice” u mesnoj zajednici Peščara, „Zvončica” u Novom selu, „Zeka” i „Zlatna Ribica” koji je se nalaze u Malom Bajmoku obradovali su se poklonima u vidu bojica, flomastera, bloka za crtanje, plastelina i drugog pribora koji je neophodan za kreativne i likovne radionice. Koordinator za romska pitanja grada Subotica, Stevan Nikolić objašnjava da je najbitnije školovanje i da Romi ostanu u obrazovnom sistemu, a ne da napuštaju školovanje.

  4821_1.jpg

  „U Subotici 81 romsko dete pohađa predškolski program koji je obavezan i to je veoma bitno za romsku zajednicu kako bi bili spremni za polazak u prvi razred osnovne škole. Trenutno radimo na pripremi Lokalnog akcionog plana u okviru koga su predviđene i ovakve aktivnosti”, istakao je koordinator za romska pitanja grada Subotica, Stevan Nikolić.

  Iz gradskog budžeta je izdvojeno 120.000 dinara za paketiće koji su podeljeni u okviru programa „Prevencija napuštanja školovanja“, a paketiće uručili su članica Gradskog veća za obrazovanje Nataša Aleksić, član Gradskog veća za socijalna pitanja Ilija Đukanović.

  Stevan Nikolić obrašnjava da je obrazovanje za Rome šansa za izlazak iz siromaštva i da je sa svim njihovim akcijama došlo do toga da sve više dece iz romske zajednice ostaje u školama.

  S.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja