Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.05.2017. Utorak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Privreda
Milan Jerinkić, predsednik Udruženja poslodavaca Grada Subotice
Privredni ambijent bolji, pokrenuto je zapošljavanje
03.01.2017.

Udruženje poslodavaca grada Subotice, na kraju poslovne 2016. godine ocenjuje da je ova godina poslovno bila uspešnija i bolja prethodne.

Velika većina poslodavaca i preduzetnika postigla je bolji rezultat, veći promet i ukupni prihod, veći dohodak i profit i pokrenulo se zapošljavanje, ocenilo je Udruženje poslodavaca Grada Subotice.

4814_1.jpg- Jednom rečju, popravio se privredni ambijent, zahvaljujući merama Vlade Republike Srbije. Vlada je ovu godinu proglasila godinom preduzetništva, obezbedjuju se kreditna i bespovratna sredstva, nakon novih projekata stvorene su i mogućnosti za sopstveni biznis, kaže Milan Jerinkić, predsednik Udruženja poslodavaca Srbije.

On ocenjuje da je Vlada uspostavila makroekonomsku stabilnost, finansijsku disciplinu, ostvarenje i rast bruto nacionalnog dohotka, od tada su započete mnoge pozitivne promene.

- Sve su to razlozi za podršku programu Vlade i u 2017. godini. Udruženje poslodavaca grada Subotice će se u 2017. zalagati za smanjenje poreza i doprinosa, suzbijanje sive ekonomije i korupcije, smanjenja javne potrošnje i parafiskalnih nameta, iste subvencije za novozaposlene radnike, domaće kao i za strane investitore, prevazilaženje likvidnosti u privredi, dostupnost jeftinim kreditima i fondovima, ističe jerinkić principe na kojima je i Udruženje poslodavaca Grada Subotice postiglo u prethodnoj godini dobre rezultate.

Subotičko Udruženje poslodavaca je sopstvenim principom, a ne demagoški, realizovalo zalaganje za zaposlene, obezbedivši im uslove u svojim firmama, a zalažući se globalno za rast plata i penzija, da svi imaju socijalno i zdravstveno osiguranje i bezbednost na radu.

- Cilj nam je kao Udruženju da doprinesemo da se mladi zaposle u Srbiji, a oni koji su otišli, da se vrate i da se izbore za sebe i svoju budućnost, da se obrazuju i napreduju i da im se obezbedi posao, da svoju državu i lokalnu samoupravu mogu da dožive kao stabilnu osnovu za stvaranje porodice i biznisa, koji će im unaprediti život. To jeste moguće, a takav optimizam uz veliki rad doprineo je da i Udruženje poslodavaca Subotice sada sve više doprinosi stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i doprinese zapošljavanju u Subotici, poruka je predsednika Udruženja poslodavaca Milana Jerinkića.

N.H.K.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja