Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.04.2017. Subota
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 9
  28. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Kultura
U Gradskoj kući i Hali sportova održan veličanstven koncert
Sto violina Mađarskog nacionalnog ciganskog orkestra
28.12.2016.

U prepunoj Hali sportova Subotice održan je veličanstven koncert Mađarskog nacionalnog ciganskog orkestra „Sto violina“ iz Budimpešte. Oko 2.500 ljudi uživalo je u tročasovnom kulturnom događaju, programskom spektaklu najpoznatijih dela Štrausa, Bramsa, Lista, a posetioci su imali prilike da slušaju i tradicionalnu rusku i grčku muziku, ali i budimpeštanske čardaše.

4791_1.jpg

Ferenc Šanta, kralj violine, zajedno sa Mađarskim nacionalnim ciganskim orkestrom nastupao je širom sveta, i predstavio muzičku baštinu ove regije.

4791_2.jpgVirtuozi najrazličitijih gudačkih i drugih instrumenata, u živopisnoj tradicionalnoj nošnji svirali su bez nota, a u prepunoj Hali sportova grada na severu Bačke izvođači su se osećali kao na elitnim pozornicama sveta, pa se nadaju, kaže Stevan Ivanić iz orkestra da će ubuduće tradicionalno nastupati u Subotici pred novogodišnje praznike.

Publiku je oduševio i nastup violinistkinje Vivijen Lakatoš, šestogodišnje devojčice izuzetnog talenta, koja je rođena u Subotici, a sada je na školovanju na Bečkoj akademiji, a publika je fascinirana bila nastupom ove talentovane učenice.

N.H.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja