Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 16.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Tamaš Korhec podneo ostavke na sve funkcije u Mađarskom pokretu
  Ostajem član organizacije i ne menjam stav prema SVM
  26.12.2016.

  - Prihvatanjem kandidature za sudiju Ustavnog suda ne znači da sam promenio stranu, nisam sklopio dil sa Savezom vojvođanskih Mađara (SVM), niti sa Ištvanom Pastorom, nisam ni progovori sa funkcionerima te stranke, niti sam im išta obećao, a ni oni nisu ništa tražili od mene – izjavio je Tamaš Korhec u Subotici, jedan od sudija Ustavnog suda koje je imenovao Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, a koga je kandidovao SVM.

  4778_1.jpg
  Tamaš Korhec

  Korhec je, kako je prošle sedmice od njega i tražilo rukovodstvo Mađarskog pokreta, podneo ostavke na sve funkcije u tom pokretu. Naglašava da će dužnost sudije Ustavnog suda obavljati u skladu sa pravilima struke nezavisno od bilo kakvog partijskog uticaja, uticaja Narodne skupštine ili izvršne vlasti, a kao Mađar i Vojvođanin smatra da će mu posebna dužnost biti da štiti ustavne odredbe i principe koji su vezani za autonomiju i prava manjina.

  - Mnogi su mi osporavali pravo na kandidaturu i svestan sam da nisu samo dobre namere dovele do toga već da je motiv bio i da bih se povukao iz prvog ešalona mađarske opozicije. I dalje stojim iza kritičkih stavova na račun politike SVM kada je reč o zastrašivanju i progonu političkih neistomišljenika, partijsko političkom zapošljavanju i nagrađivanju poslušnosti umesto struke – naglašava Korhec, jedan od osnivača Mađarskog pokreta (MP) i doskorašnji kopredsednik te organizacije.

  - Rukovodstvo MP je tražilo da povučem kandidaturu i da se odreknem svih funkcija. Kandidaturu nisam povukao, ali dajem ostavku na sve funkcije u pokretu osim na članstvo. Ostaću član MP dok pokret ne postane politička stranka – poručio je Korhec.

  Zamoljen da prokomentariše trenutno odnose u MP pošto se deo rukovodioca pokreta prošle sedmice javno ogradio od njegovih postupaka i odluka, Korhec je rekao da nije sa nikim u konfliktu.

  - Ono što je deo MP tražio od mene sam ispunio, a to što je moj odnos promenjen sa ljudima za koje sam mislio da smo prijatelji je naša privatna stvar – zaključio je Tamaš Korhec, profesor Fakulteta za pravne i poslovne studije u Novom Sadu i stručnjak za ustav i prava manjina, a bio je pokrajinski sekretar za upravu i nacionalne manjine i predsednik Mađarskog nacionalnog saveta.

  V. K. B.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja