Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.05.2017. Utorak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Kultura
Premijerno izvedena predstava „Dva u jedan“ u Narodnom pozorštu
Vodvilj o prevari i lažnom moralu
19.12.2016.

Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici izvela je premijerno 9. decembra predstavu „Dva u jedan“ po tekstu Reja Kunija, u režiji Petra Jovanovića koji prvi put sarađuje sa ovim pozorištem.

Predstava je laka komedija, vodvilj, a radnja se odvija osamdesetih godina prošlog veka u Londonu, u vreme kada je Margaret Tačer bila premijerka. Ulogu ministra tumači Vladimir Grbić, njegovu suprugu igra Sanja Moravčić, asistent ministra je Igor Greksa, dok je uloga sekretarice i ljubavnice poverena Karmen Bardak. Igraju i Zoran Bučević, Srđan Sekulić, Snežana Jakšić, Vesna Kljajić – Ristović i Milan Vejnović.

4756_1.jpg

- Rej Kuni u svojoj komediji govori o naličju režima Margaret Tačer, čije posledice i mi danas proživljavamo u našoj zemlji. Istovremeno je Orvel u svom delu „1984“ oslikao jednu od mogućih apokaliptičnih vizija sveta. U našoj predstavi, kada se osvrnemo na tu 1984. godinu dolazimo do zaključka da je apokalipsa tada začeta, kao i lažni konzervativni moral koji sa sopstvenim licemerjem izlazi na kraj sejanjem smrti svuda po svetu, dok u svojoj intimi iživljava erotske fantazije i seksualne frustracije. Ovakav šizofreno ustrojeni svet političara plodno je tlo za histeričnu komediju, punu vratolomnih preokreta pokrenutih lažima – kaže reditelj Petar Jovanović.

Jovanović poručuje da je ansambl Narodnog pozorišta u Subotici svoj teatarski poduhvat izveo bez iluzija da će ovom predstavom promeniti svet, ali sa motom „ako ne možeš da ih pobediš, ti im se narugaj!“.

V. K. B.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja