Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.07.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  SVM podržao dr Tamaša Korheca za funkciju Ustavnog suda
  Pokret Mađara traži od Korheca da vrati „mandat”
  17.12.2016.

  Dezintegracija zajednice je stvarni cilj SVM-a, i kada kandiduje stručne kadrove iz redova Pokreta Mađara, ocenjuju iz PM

  Novi raskol u mađarskoj nacionalnoj zajednici nastao je povodom kandidature dr Tamaša Korheca za sudiju Ustavnog suda. Korhec je jedan od kopredsednika Mađarskog pokreta, ali za funkciju sudije Ustavnog suda, podržan je od strane Pastorovog SVM-a, koji je inače izbacio iz te stranke sve članove Mađarskog pokreta, intelektualce i osnivače.

  dr Tamaša KorhecPokret je na vanrednoj sednici u Subotici, 8. decembra, protekle sedmice razmotrio kandidovanje Korheca za predloženu funkciju sudije Ustavnog suda, ocenivši da jeste bez presedana da njihov član bude izabran za nosioca jedne od najviših javnih funkcija, ali pošto ih Korhec nije obavestio o kandidaturi, ocenjuju da bi odmah trebalo da podnese ostavku u Pokretu i da vrati „mandat”.

  — Međusobno poverenje i dijalog su ključne vrednosti za Mađarski pokret. Krugovi koji su inicirali izbor dr Tamaša Korheca govore o ujedinjavanju snaga - dok je njihov stvarni cilj zapravo dezintegracija snaga. Upravo zato, sa nevericom suočavamo se sa činjenicom, da dr Tamaš Korhec, koji je prihvatio ponudu SVM-a da se kandiduje za sudiju US, tu činjenicu je sakrio od Pokreta i nikog nije obavestio o svojoj odluci, stavivši nas pred svršen čin, što je nekorektno, kaže Jene Maglai, lider Mađarskog pokreta i bivši gradonačelnik Subotice. Pokret jednoglasno predlaže dr Tamašu Korhecu, da povuče svoju kandidaturu za izbor za sudiju Ustavnog suda, „ jer je to jedini način da sačuva svoj lični integritet i ugled Mađarskog pokreta, smatraju u PM.

  —Pozivamo Korheca da da ostavku na sve funkcije unutar Mađarskog pokreta, kao i sa funkcija koje se mogu dovesti u vezu sa njim. Stavovi SVM-a oko podrške Korhecu su duboko licemerni, a „Pokretu nije potrebna politika kojoj je cilj da zgazi svoje protivnike na političkoj sceni, čak i kada afirmišu stručnjake mađarske zajednice“, kažu iz UO Mađarskog pokreta.

  Nekoliko intelektualaca iz Pokreta Mađara su ocenili na društvenim mrežama ovih dana, da se takvom politikom nacionalna zajednica Mađara ne ujedinjava, već dezintegriše u Vojvodini, posebno u Subotici, gde je deo aktuelne vlasti

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja