Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 29.04.2017. Subota
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 9
  28. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Kultura
Otvorena izložba dečjih radova na temu sitnih životinja
Podeljeno 12 nagrada
10.12.2016.

Iako je zbog ptičijeg gripa otkazana tradicionalna izložba sitnih životinja u Hali sportova, predstavnici Udruženja odgajivača sitnih životinja u Subotici u Vestiblu Gradske kuće izložili su najbolje dečje radova koji su pristigli na likovni konkurs. Na konkurs koji je bio posvećen sitnim životinjama i teraristici, kao kućnim ljubimcima stiglo je preko 300 radova, a učestvovala su deca iz vrtića, osnovnih škola, kao i Osnovne i srednje specijalne škole „Žarko Zrenjanin“ i Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“. Nagrade deci uručila je članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić.

4719_1.jpg„Nagrade su se delike po uzrasnim kazegorijama i svi nagrađeni su dobil zahvalnicu i mali pehar. Ovo je bio način da se zahvalimo što su se odazvali u velikom broju na poziv, kako Udruženja tako i Gradskog veća za obrazovanje, da učestvuju u ovoj likovnoj izložbi“, rekla je članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić.

Podeljeno je ukupno 12 nagrada i to u kategoriji vrtića, nižih i viših razreda za osnovne škole, kao i „Kolevke“ i škole „Žarko Zrenjanin“. Predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja Subotice Adam Pletl kaže da su nagrade simbolične, u vidu zahvalnice i malog pehara.

„Na žalost zbog ptičijeg gripa, planirana izložba sitnih životinja neće se održati ove godine, ali pronašli smo način da ipak pristigle dečje radove za likovni konkurs izložimo i prikažemo našim sugrađanima. Bilo bi nam žao da naši sugrađani ne vide radove dece koji su crtali na temu sitnih životinja. Da podsetim, 2005. godine je bila slična situacija. Mi smo uvek imali dobru saradnju sa školama i radovi su po nekoliko dana bili izloženi u Hali sportova. Zbog situacije koju sam naveo, smatramo da je ovo odlično rešenje, jer su u radove deca utkala mnogo ljubavi I bilo bi šteta da se ti radovi nigde ne prikažu”, objasnio je predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja, Adam Pletl.

S.I.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja