Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.05.2017. Utorak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Zdravstvo
Humanitarna aukcija za operaciju devojčice Ive Zvekić
Maloj heroini Ivi, donacija od slikara regiona
06.12.2016.

Sedmogodišnja devojčica Iva, mala je heroina iz Subotice, koja uprkos teškoj bolesti, sa osmehom očekuje sreću, koja stanuje u plemenitim srcima ljudi dobre volje.

Ivina mama Snežana Zvekić kaže da njena devojčica boluje od leukemije i da joj je potrebna transplantacija koštane srži, a lečenje je u Bolonji.

4703_1.jpgZa operaciju male Ive neophodno je preko 90.000 evra, a do sada je prikupljeno nešto više od 35.000 evra, humanitarnim akcijama.

Pristiže i pomoć od strane Fondacije „Budi human- Aleksandar Šapić“, a sada se u Subotici, na inicijativu poznatog umetnika, slikara Ivana Šarčevića Šarca, organizuje aukcija slika umetnika iz čitavog regiona, koji žele da doniraju svoja dela, i na taj način pomognu maloj Ivi, da posle lečenja uživa u svom detinjstvu. Aukcija slika se organizuje na Paliću, 5. decembra, u 18 sati. —Želimo da pomognemo Ivinim roditeljima, da im dete što pre ode na operaciju i lečenje u inostranstvo i da ozdravi, kaže Šarčević.

Ivi je u aprilu dijagnostikovana visokorizična akutna limfoblasna leukemija filadelfija pozitivna. Od tada je Iva na lečenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, gde na onkologiji prima terapiju. Ivina mama Snežana, kaže da je devojčica pregurala infekciju i komplikacije sa kateterom i da je sada ojačala.

Nakon terapija primanih tokom sedam meseci, Iva je sada spremna za transplantaciju koštane srži, da bi ozdravila. Za takav metod lečenja potreban je novac, koji njeni najbliži nemaju. Ivi se može pomoći sredstvima koja se uplaćuju na namenski račun Komercijalne banke, na ime Iva Zvekić, za dinarske uplate 205-9011006538937- 25 , a za devizne uplate je, IBAN: RS 35205903102258787628 SWIFT- BIC:KOBBRSBG ( KOMERCIJALNA BANKA AD) SWIFTBIC: DEUTDEFF (DEUTSCHE BANK AG).

N.H.K.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja