Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.12.2017. Ponedeljak
NAJČITANIJE
     
    NAJNOVIJI BROJ
     
    Godina I, Broj 16
      16. jun 2017.


     
    2_4.jpg
     

     

     

     
     
     
     
    Zdravstvo
    Humanitarna aukcija za operaciju devojčice Ive Zvekić
    Maloj heroini Ivi, donacija od slikara regiona
    06.12.2016.

    Sedmogodišnja devojčica Iva, mala je heroina iz Subotice, koja uprkos teškoj bolesti, sa osmehom očekuje sreću, koja stanuje u plemenitim srcima ljudi dobre volje.

    Ivina mama Snežana Zvekić kaže da njena devojčica boluje od leukemije i da joj je potrebna transplantacija koštane srži, a lečenje je u Bolonji.

    4703_1.jpgZa operaciju male Ive neophodno je preko 90.000 evra, a do sada je prikupljeno nešto više od 35.000 evra, humanitarnim akcijama.

    Pristiže i pomoć od strane Fondacije „Budi human- Aleksandar Šapić“, a sada se u Subotici, na inicijativu poznatog umetnika, slikara Ivana Šarčevića Šarca, organizuje aukcija slika umetnika iz čitavog regiona, koji žele da doniraju svoja dela, i na taj način pomognu maloj Ivi, da posle lečenja uživa u svom detinjstvu. Aukcija slika se organizuje na Paliću, 5. decembra, u 18 sati. —Želimo da pomognemo Ivinim roditeljima, da im dete što pre ode na operaciju i lečenje u inostranstvo i da ozdravi, kaže Šarčević.

    Ivi je u aprilu dijagnostikovana visokorizična akutna limfoblasna leukemija filadelfija pozitivna. Od tada je Iva na lečenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, gde na onkologiji prima terapiju. Ivina mama Snežana, kaže da je devojčica pregurala infekciju i komplikacije sa kateterom i da je sada ojačala.

    Nakon terapija primanih tokom sedam meseci, Iva je sada spremna za transplantaciju koštane srži, da bi ozdravila. Za takav metod lečenja potreban je novac, koji njeni najbliži nemaju. Ivi se može pomoći sredstvima koja se uplaćuju na namenski račun Komercijalne banke, na ime Iva Zvekić, za dinarske uplate 205-9011006538937- 25 , a za devizne uplate je, IBAN: RS 35205903102258787628 SWIFT- BIC:KOBBRSBG ( KOMERCIJALNA BANKA AD) SWIFTBIC: DEUTDEFF (DEUTSCHE BANK AG).

    N.H.K.

    Cenovnik Subotičkih Novina

    Apoteka Subotica

    4_22.jpg

    Kuća zdravlja

    4_20.jpg

    Zoo Palić

    NorDent

    Suboticagas

    Vojput

    Dom zdravlja