Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.05.2017. Utorak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 12
  19. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Zdravstvo
Iz Doma zdravlja Subotica apeluju na roditelje da preglede u Dečijem dispanzeru zakazuju isključivo telefonom i lično
Ne zakazujte preglede preko IZIS-a
04.12.2016.

Iz Doma zdravlja Subotica ove nedelje stiže obaveštenje da se zakazivanje pregleda dece u Savetovalištu Službe za zdravstvenu zaštitu dece (Dečiji dispanzer), obavlja po ustaljenom načinu zakazivanja.

Pregledi se mogu zakazati telefonskim putem na broj 065/9185583 u periodu od 7 do 8 časova i popodne od 13 do 14 časova, ili lično u Dispanzeru (soba broj 3), kažu u toj zdravstvenoj ustanovi, ali i apeluju na roditelje da preglede ne zakazuju preko IZIS-a.

4696_1.jpg- Molimo roditelje da preglede dece koja se obavljaju u Savetovalištu Dečijeg dispanzera ne zakazuju preko Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS). Zakazivanje vakcinacija po kalendaru imunizacije kao i sistematskih pregleda mora biti pod kontrolom zdravstvenih radnika - kaže dr Mihaela Budimski, iz piar službe Doma zdravlja Subotica.

U ambulantama opšte medicine Doma zdravlja Subotica, pregledi pacijenata se uvođenjem Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS) zakazuju na 10 minuta.

- Prema normativima, lekar tokom radnog vremena, treba da primi 36 pacijenata. U zavisnosti od rasporeda i zakazanih preglada, svaki lekar usklađuje vreme za pisanje recepata kao i za pacijente koji nisu zakazani i koji zahtevaju hitan pregled. U Domu zdravlja i dalje nedostaje veliki broj lekara, tako da je priliv pacijenata po izabranom lekaru i veći od onog propisanog normativima - tvrdi dr Budimski.

Prema sistemu IZIS, svaki građanin na sajtu "mojdoktor. gov.rs" može da pronađe svoj grad, zdravstvene ustanove i lekare koji u ustanovama rade. Klikom na ime lekara, vidljivi su slobodni termini za zakazivanje pregleda. Time je pregled zakazan, a u sistemu je obeležen kao popunjen. Hitni slučajevi će i dalje biti odmah primljeni, bez potrebe za zakazivanjem, tvrde nadležni.

Građanima koji ne umeju da se "snađu" sa internet zakazivanjem pregleda i dalje ostaje opcija "lično", odnosno dolazak kod lekara gde zakazuju sami svoj termin kao i do sada.

A. Šiška

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja