Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Privreda
  Savet SBO-a održao sednicu sa državnim sekretarom Ivanom Bošnjak i Gabrijelom Hasom iz Fonda Evropskih poslova
  Podsticaj lokalnim samoupravama da koriste fondove EU
  04.12.2016.

  Sednici Saveta Severnobačkog okruga u proširenom sastavu, održanoj 29. novembra u Novoj opštini, prisustvovali su predstavnici lokalnih samouprava, državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ivan Bošnjak i pomoćnica direktora Fonda „Evropski poslovi“ Gabrijela Has.

  4693_1.jpg

  Savet Severnobačkog okruga sa predstavnicima države i predstavnicom Fonda Evropski poslovi, razgovarali su o šansama predstavnika lokalnih samouprava da više koriste sredstava iz Fondova EU.

  Prema rečima pomoćnice direktora Fonda „Evropski poslovi“, Gabrijele Has, mogućnosti lokalnih samouprava u pogledu korišćenja sredstava iz fondova EU su značajne. Has je ukazala da je sastanak organizovan, sa ciljem da se podstakne podizanje kapaciteta lokalnih samouprava za veće iskorišćavanje ponuđenih sredstava iz fondova Evropske unije, novac za predpristupnu pomoć , sredstva za prekograničnu saradnju i druge vrste saradnje za zajednice.

  Dragi Vučković, načelnik SBO-a je rekao da su pozvani i načelnici Uprava i drugi učesnici koji se bave projektima.

  - Govorićemo i o sektoru koji se tiče projekata lokalnih samouprava, gde će biti uključena i kancelarija Okruga. Obzirom da je na Savetu Okruga, 29. avgusta sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom i predsednicima opština Bačke Topole i Malog Iđoša usvojeno da se formatira jedinica za upravljanje projektima. Okrug će se uključiti sa lokalnim samoupravama u te aktivnosti, čega do sada nije bilo. Kancelarija Okruga će se ubrzo uključiti i u prvi projekat, čiji je značaj Kancelarija prepoznala, a to je izrada projektne ideje „Digitalizacija arhive Opšte bolnice Subotica“. Sa Konferencijom stalne konferencije gradova opština, pokrajinskom Vladom i Ministarstvom ćemo realizovati sličnu saradnju, rekao je Dragi Vučković.

  Državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ivan Bošnjak predstavio je planove Ministarstva za narednu godinu. Bošnjak je nastojao i da stekne uvid u primenu dosadašnjih mera i propisa fiskalne konsolidacije na terenu, da kako je rekao, približe ulogu Fonda Evropski poslovi lokalnim samoupravama i institucijama na nivou Pokrajinske Vlade, na nivou evropskih integracija.

  -Unapređenjem znanja i postupanja lokalnih administracija, zbog sve većih potreba, potrebno je da budžete kanališemo, da strukturnim fondovima upotpunimo nedostajemo budžetska sredstva i iskoristimo sredstva koja su na raspolaganju, da pravilnom rimenom propisa obezbedimo bolje uslove za građane i uspešnije poslovanje privrede, rekao je Bošnjak.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja