Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.08.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Očitavanje vodomera od 14. do 23. oktobra
  15.10.2016.

  JKP Vodovod i kanalizacija Subotica, vršiće očitavanje mernih instrumenata (vodomera) u domaćinstvima svakog meseca.

  Obaveza mesečnog očitavanja vodomera je u skladu sa članom 91. stav 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača, kojim je propisano da je trgovac (u ovom slučaju JKP Vodovod i kanalizacija Subotica) dužan da račune za pružene usluge od ekonomskog interesa (snabdevanje pijaćom vodom, kao i odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda) dostavlja bez kašnjenja i u rokovima koji omogućavaju da potrošač prati ostvarenu potrošnju i zaduženje za obračunski period od najviše mesec dana, kao i da u računu za pružene usluge od opšteg ekonomskog interesa navede elemente koji potrošaču omogućavaju da proverava i prati iznos svog zaduženja i ostvari uvid u tekuću potrošnju radi provere ukupne potrošnje prema pruženom kvalitetu usluge.

  4495_1.jpg

  Primena navedenog propisa zahteva saradnju između preduzeća i korisnika usluga preduzeća i ovim putem molimo naše korisnike da ovlašćenim licima koji su od strane preduzeća angažovani na poslovima očitavanja vodomera omoguće pristup vodomeru.

  Napominjemo da su korisnici prema članu 65. tačka 6. Odluke o snabdevanju vodom u obavezi da dozvole i omoguće pristup ovlašćenim licima preduzeća vodomeru, radi očitavanja istog.  Takođe, prema članu 76. Odluke o vodosnabdevanju predviđene su i novčane sankcije ukoliko se ne postupa u skladu sa članom 65. (novčane kazne za fizička lica su od 5.000 do 75.000 dinara).

  O terminima mesečnog očitavanja vodomera, preduzeće će obaveštavati svoje korisnike putem sredstava informisanja i isto će se vršiti u drugoj polovini meseca u trajanju od deset dana (od 15. do 25. u mesecu).

  Termin za očitavanje u oktobru mesecu 2016. godine je od 14. oktobra do 23.oktobra.

  Ukoliko se korisnik za vreme očitavanja vodomera ne nalazi na adresi lokacije vodomera i pristup vodomeru zbog toga nije moguć, korisnik može i sam izvršiti očitavanje stanja na vodomeru i isto može prijaviti u JKP Vodovod i kanalizacija Subotica na telefon broj 55-77- 11.

  Našim korisnicima nudimo mogućnost da se prijave kao samočitači i pojedinačno zaključe sporazum sa JKP Vodovod i kanalizacija Subotica i preuzmu obavezu mesečnog očitavanja.

  Navedenim sporazumom omogućavamo korisnicima da nemaju obavezu da čekaju ovlašćena lica iz preduzeća u terminima očitavanja, već to mogu sami da urade i očitano stanje prijave preduzeću. Iz tog razloga nudimo navedene sporazume i cenjenim korisnicima se zahvaljujemo na razumevanju, navedi se u saopštenju JKP Vodovod i kanalizacija Subotica.

  M.P.C.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja