Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Nekada i sada – lepota moga grada
  Svi na okupu – pešaci i auta
  11.09.2016.

  Neko je, naravno, samo u šali, naveo, “da je centar grada nekoliko puta preoran“. Da. Menjao je, svoj izgled i, bez pitanja i odgovora samih građana. Uradjeno je što – šta. Opstajali su, samo Gradska kuća, Korintski stubovi Pozorišta i Nićin palata.

  Drumovi iliti putevi, “orani“ su, samo, u pesmama. A, manje je, poznato, da se to dešavalo, i u samom centru gradova. Ovom prilikom, i u našem gradu – Subotici.  I to u nekoliko navrata, sve u “boljem izgledu“ varoši.

  4355_1.jpg 4355_2.jpg

  Snimak levo: Automobil, pa autobusi, fi će, obeležene raskrsnice...  Naravno, i pešaci. Svi su zajedno učesnici vreve, u centru, sa velikim prostranstvom. Ali, i opet ono ali, mudri jaši su, svako po svom nahodjenu, mimošli građane.

  Snimak desno: Opet smo, u samom centru, u kojem imamo „sunce“ levo zelenu fontanu, stubovi Pozorišta opstaju i nadalje, „Mek“ je, novo stecište mladih. Nema poštanskog sandučeta, dominira Spomenik Caru Jovanu... „Zelena fontana“ zatrpana.  ruglo je centra.

  Naš fotoreporter Dejan Malagurski, imao je i ima još uvek, sličnih bisera u samom centru, i okolini. Planeri gradova i neimari, već po samoj profesiji, ipak bi morali da imaju smisla za lepote gradova.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja