Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 26.05.2017. Petak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Komunalije
Nekada i sada – lepota moga grada
Svi na okupu – pešaci i auta
11.09.2016.

Neko je, naravno, samo u šali, naveo, “da je centar grada nekoliko puta preoran“. Da. Menjao je, svoj izgled i, bez pitanja i odgovora samih građana. Uradjeno je što – šta. Opstajali su, samo Gradska kuća, Korintski stubovi Pozorišta i Nićin palata.

Drumovi iliti putevi, “orani“ su, samo, u pesmama. A, manje je, poznato, da se to dešavalo, i u samom centru gradova. Ovom prilikom, i u našem gradu – Subotici.  I to u nekoliko navrata, sve u “boljem izgledu“ varoši.

4355_1.jpg 4355_2.jpg

Snimak levo: Automobil, pa autobusi, fi će, obeležene raskrsnice...  Naravno, i pešaci. Svi su zajedno učesnici vreve, u centru, sa velikim prostranstvom. Ali, i opet ono ali, mudri jaši su, svako po svom nahodjenu, mimošli građane.

Snimak desno: Opet smo, u samom centru, u kojem imamo „sunce“ levo zelenu fontanu, stubovi Pozorišta opstaju i nadalje, „Mek“ je, novo stecište mladih. Nema poštanskog sandučeta, dominira Spomenik Caru Jovanu... „Zelena fontana“ zatrpana.  ruglo je centra.

Naš fotoreporter Dejan Malagurski, imao je i ima još uvek, sličnih bisera u samom centru, i okolini. Planeri gradova i neimari, već po samoj profesiji, ipak bi morali da imaju smisla za lepote gradova.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja