Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 26.05.2017. Petak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Komunalije
U toku je remont postrojenja u „Toplani”
14.08.2016.

JKP „Subotička toplana“ prema utvrđenom planu, sprovodi remont pogonskih postrojenja, na mreži i podstanicama, što su uobičajeni radovi pripreme za novu grejnu sezonu, a za radove su, kako navodi glavna inženjerka u preduzeću, predviđena sredstva za remont u iznosu od oko 50 miliona dinara.

4245_1.jpgPredviđeno je da u Toplanu bude dopremljen i kotao od 35 megavati, kako bi se njegovim postavljanjem obezbedio efikasniji način snabdevanja potrošača toplotnom energijom. Godišnji remont postrojenja vrši se svake godine, između dve grejne sezone, da bi se obezbedila sigurnost u isporuci toplotne energije, a remont se vrši na pogonskim postojenjima, na mreži i podstanicama.

Remont nije mali posao, on traje i nekoliko meseci.

— Unutar „Toplane“ vrši se remont na postojećim vrelovodnim i parnim kotlovima, pripadajućoj opremi, uređajima, kako bi sve pogonski bilo spremno za početak grejne sezone.  U podstanicama se rade mašinske i građevinske sanacije, da bi oprema bila proverena i što pouzdanije radila kada počne grejna sezona. Predviđena je i sanacija na priključku Trg Cara Jovana Nenada, gde još uvek postoji priključak od starih čeličnih cevi. Merenjem smo uočili da tu ima curenja, tako da je predviđena zamena starih čeličnih cevi novim predizolovanim cevima. Rade se i druge sanacije na terenu, pojasnila je medijima inženjerka održavanja, Ivana Pavlović.

N.H.K.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja