Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.08.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  U toku je remont postrojenja u „Toplani”
  14.08.2016.

  JKP „Subotička toplana“ prema utvrđenom planu, sprovodi remont pogonskih postrojenja, na mreži i podstanicama, što su uobičajeni radovi pripreme za novu grejnu sezonu, a za radove su, kako navodi glavna inženjerka u preduzeću, predviđena sredstva za remont u iznosu od oko 50 miliona dinara.

  4245_1.jpgPredviđeno je da u Toplanu bude dopremljen i kotao od 35 megavati, kako bi se njegovim postavljanjem obezbedio efikasniji način snabdevanja potrošača toplotnom energijom. Godišnji remont postrojenja vrši se svake godine, između dve grejne sezone, da bi se obezbedila sigurnost u isporuci toplotne energije, a remont se vrši na pogonskim postojenjima, na mreži i podstanicama.

  Remont nije mali posao, on traje i nekoliko meseci.

  — Unutar „Toplane“ vrši se remont na postojećim vrelovodnim i parnim kotlovima, pripadajućoj opremi, uređajima, kako bi sve pogonski bilo spremno za početak grejne sezone.  U podstanicama se rade mašinske i građevinske sanacije, da bi oprema bila proverena i što pouzdanije radila kada počne grejna sezona. Predviđena je i sanacija na priključku Trg Cara Jovana Nenada, gde još uvek postoji priključak od starih čeličnih cevi. Merenjem smo uočili da tu ima curenja, tako da je predviđena zamena starih čeličnih cevi novim predizolovanim cevima. Rade se i druge sanacije na terenu, pojasnila je medijima inženjerka održavanja, Ivana Pavlović.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja