Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.04.2017. Nedelja
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 8
  21. april 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Obrazovanje
Od 1.septembra, brucoši mogu da konkurišu za smeštaj u Sudentskom domu
Manje mesta u Domu i ove godine
13.08.2016.

Od prvog do 15. septembra, brucoši će moći da konkurišu za smeštaj u jednom od dva studentska doma u Subotici, a ostali studenti to mogu da učine nakon 15. septembra, do 31. oktobra• Smeštajni kapaciteti za oba doma ove, godine iznose 700 mesta• Studentski centar „Subotica" je jedan od najboljih studentskih centara u Vojvodini.

4238_1.jpg

Zbog teške ekonomske situacije, i ove godine će ostati zatvoreno desno krilo Doma „Ivo Lola Ribar“, zbog čega su smeštajni kapaciteti za studente smanjeni za 131 ležaj.

Cene smeštaja u domovima su iste kao u protekle tri godine i iznose 1430 dinara mesečno, za studente na budžetu, studentska kartica košta 2200 dinara, a 172 dinara studenti će da izdvoje za tri obroka.

Ukoliko bude mesta samofinansirajući student moći će da konkurišu u Dom za smeštaj po ceni od 6000 dinara mesečno.

Studentski centar „Subotica" je jedan od najboljih studentskih centara u Vojvodini. Godinama se povećao broj usluga koje pruža studentima, ali i građanima. Reč je o Ustanovi od posebnog značaja čiji je osnivač Ministarstvo prosvete i sporta Srbije.

Studentski centar „Subotica" je 12.10.1970. godine zvanično registrovan u Sudu kao posebno pravno lice, ali tada je bio pod patronatom Ekonomskog fakulteta Subotica.  Pružao je usluge ishrane i smeštaja studenata, koja se odvija u Subotici još od 1960. godine od momenta osnivanja Ekonomskog fakulteta.

Danas u okviru Studentskog centra “Subotica” postoje tri restorana i dva studentska doma. Studentski restoran je smešten na adresi Segedinski put broj 11. Restoran može da primi 200 osoba, a hrana za studente se sprema po proverenim receptima i spada sigurno u najkvalitetniju ponudu te vrste u Srbiji.

Da podsetimo, 31.marta 1964. godine, Skupština opštine Subotica, Odeljenje za opštu upravu i unutrašnje poslove, svojim Rešenjem registruje „Belu lađu" kao studentski restoran. Formira se i Studentski dom, koji zajedno sa "Belom lađom", a pod patronatom Ekonomskog fakulteta i lokalne uprave Subotice, pokriva organizaciju potreba studentskog standarda.

Rešenjem Skupštine opštine Subotica, 31. marta 1967. godine, dobija na trajno korišćenje dve zgrade, sa zemljištem u Dudovoj šumi, radi smeštaja studenata. Zbog povećanog broja studenata, Ekonomski fakultet 1969. godine kod Univerziteta u Novom Sadu pokrenuo je inicijativu za osnivanje posebne ustanove Studentski centar, jer slične su već postojale u Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima. Ubrzo je i stigao odgovor, da se na zahtev Ekonomskog fakulteta u Subotici osnuje Studentski centar u Subotici.

"Studentski dom" prestaje sa radom u dosadašnjem statusu i nastavlja sa radom u okviru Studentskog centra, a novac za početak rada Studentskog centra u Subotici obezbedio je Univerzitet u Novom Sadu, 29. juna 1970.godine, koji je do danas opravdao ulaganja statusom jednog od najboljih studentskih centara u Vojvodini .

S.I.

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja