Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.07.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Socijala
  Crveni krst Subotica počeo distribuciju kuvanih jela u Tranzitno prihvatni centar
  Kuvana jela i za migrante
  07.08.2016.

  Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica od ove nedelje distribuira gotova jela migrantima koji borave u Tranzitno prihvatnom centru.  Količina obroka zavisi u odnosu na potrebe koje dostavlja Komeserijat koji rukovodi Centrom, a migranti su za sada uglavnom zadovoljni promenom u ishrani koja im se dostavlja, potvrđeno nam je u Crvenom krstu Subotica.

  4217_1.jpgDogovor oko distribucije gotovih jela migrantima u Prihvatnom centru postignut je nedavno, po uzoru na praksu u Prihvatnom centru za migrante u Šidu, gde se migrantima već od ranije dele i gotova jela. Kuvana odnosno gotova jela obezbeđena su od donatora.

  — Broj kuvanih obroka koje odnosimo u Prihvatni centar se menja svakodnevno, a zavisi od potreba, odnosno informacija koje dobijamo od nadležnog Komeserijata. U proseku svakoga dana, odvezemo oko 430 gotovih jela i oko 600 supa. Migrantima koji su do sada imali isključivo suve obroke, ova promena je dobrodošla te za sada, pozitivno reaguju na ove novine. Do god ima potrebe, nastavićemo sa distribucijom kuvanih obroka — rekao je dr Siniša Trajković, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Subotice.

  U Crvenom krstu kažu da je praktično od otvaranja Centra od početka migrantske krize do maja, priliv migranata bio sporadičan, da je danas njihov broj mnogo veći, i da višestruko prevazilazi kapacitete Centra. U Crvenom krstu tvrde da svima kojima je hrana i higijena potrebna pomoć stiže na vreme.

  Paketi hrane i higijene su obezbeđeni zahvaljujući donaciji Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i Međunarodnoj Federaciji Crvenog krsta. Pored kuvanih obroka migrantima se dele i suvi obroci, slani i slatki paket, higijenska sredstva i voda, a obroci su prilagođeni režimu ishrane koji praktikuju migranti.

  Od 4. maja tim licima podeljeno je oko 40.000 obroka, što je 3 do 4 puta više nego tokom prošle godine, tvrde u Crvenom krstu.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja