Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.08.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Potpisan ugovor Grada Subotice sa JKP ViK i Geo inžinjering BGP, o proširenju vodovodne mreže
  Investicija će doprineti stabilnom vodosnabdevanju
  30.07.2016.

  U Gradskoj kući je ove sedmice, 26. jula, u prisustvu gradonačelnika Bogdana Labana, potpisan Ugovor, vredan blizu 330.000 evra, između Grada Subotice, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i izvođača radova “Geo inžinjering BGP, o proširenju mreže vodovoda, odnosno bušenju i opremanju dva bunara na centralnom gradskom kompleksu vodosnabdevanja – Vodozahvat II.

  4181_1.jpg 

  U ime investitora, Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija” (JKP ViK) ugovor je potpisala direktorka JKP ViK Valerija Tot Godo, a u ime konzorcijuma izvođača radova Zoran Pavličić, direktor preduzeća „GEO Inženjering BGP”, iz Beograda.

  Ugovor je zaključen u okviru Projekta za unapređenje vodnih sistema grada Subotice, za četvrtu fazu proširenja vodovodne mreže. Ugovorena vrednost radova je 329.593,19 evra, a najavljeno je da radovi počinju u oktobru, a prema planu, trebalo bi da budu okončani za pola godine.  Na konferenciji za novinare je rečeno i da su uslovi javnog međunarodnog tendera zahtevni, prema standardima EBRD, a tako visokim zahtevima je odgovorila svojim kvalitetom domaća firma „Geo inžinjering BGP” iz Beograda.

  Kako je rečeno na konferenciji za novinare, ova Investicija je deo Projekta za unapređenje vodnih sistema grada Subotice, a trebalo bi da obezbedi dovoljne količine vode za MZ Novi Grad, Mali i Veliki Radanovac i Palić, kao i za industrijsku i trgovačku zonu.

  Gradonačelnik Bogdan Laban je podsetio, da je još 2012.  godine, za realizaciju ove značajne infrastrukturne investicije uzet kredit od 11 miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj.

  - U ranijim postupcima izbora izvođača radova putem javnog tendera, obezbeđena je ušteda od dva miliona evra i ta sredstva u dogovoru sa EBRD-om usmerena su na dodatno poboljšanje tehničkih i tehnoloških kapaciteta vodovoda. Do kraja ovog meseca, realizovaće se prve dve faze Projekta, a dosada je izgrađen Kolektor dva i sedam, Centralni magistralni vodovod i povez istočnog i zapadnog kraka magistralnog vodovoda, istakao je gradonačelnik Bogdan Laban.

  Valerija Tot Godo, direktorka JKP „Vodovod i kanalizacija“ je istaklla da će ova investicija povećati kapacitet bunara na Vodozahvatu 2 i na dva nova bunara, što će uticati da Grad ima stabilan sistem u obezbeđivanju neophodne količine vode.

  - Do sada je racionalno trošen novac tog kredita od 11 miliona evra, pošto je još ostalo oko milion evra uštede, a ostatak će, prema planu, biti usmeren na izgradnju fabrike vode, objasnila je direktorka Tot Godo.

  N.H.K.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja