Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.08.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Socijala
  Paketi hrane iz Programa Narodne kuhinje Crvenog krsta za jul i avgust podeljeni
  Sve više socijalno ugroženih građana
  07.07.2016.

  Od početka godine, u Programu Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotica izdato kuvanih obroka za 1.1oo korisnika. Taj broj se, iako su potrebe nezvanično duplo veće, za sada neće menjati, kažu u Crvenom krstu.

  Zaključno sa 30. junom, podeljeno je 78 paketa hrane korisnicima iz Programa Narodne kuhinje Crvenog krsta koji su sledovanja za jul i avgust, kada se kuvani obroci zbog velikih vrućina ne pripremaju.

  - Trend rasta socijalno ugroženih građana raste, ali se za sada prema našim informacijama broj korisnika kuvanih obroka iz Programa narodne kuhinje neće se menjati ni u septembru, kada opet startujemo sa kuvanim obrocima. Paketi hrane koje smo podelili za letnji period za mesece jul i avgust su obezbeđeni sredstvima Crvenog krsta, Grada i donacijama.  Obogaćeni su i sa više mesa, peciva i voća. Ukupno je od početka godine u programu Narodne kuhinje podeljeno 132.700 kuvanih obroka i nešto više od 1.300 paketa hrane.  Nismo imali nijednu primedbu korisnika - rekao je Miodrag Varo, stručni saradnik u Crvenom krstu koji vodi Program Narodne kuhinje.

  Po broju kuvanih obroka koje se pripremaju za korisnike najbrojnije su i dalje mesne zajednice "Peščara", "Zorka" i Centar I, II, III, kao i prigradske mesne zajednice Čantavir, Bajmok, Palić i druge. Značajan partner Crvenom krstu je i subotički Centar za socijalni rad, prema čijim spiskovima se sastavljaju liste socijalno ugroženih građana koji imaju pravo na kuvani obrok.

  Program Narodne kuhinje kada će se kuvani obroci ponovo početi pripremati za najugroženije nastavlja se kao i svake godine 1. septembra, a ručkove će i dalje dobijati 1.1oo korisnika.

  4093_1.jpg

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja